ΚοινωνίαΑρχείο

Έχουν χάσει τον ύπνο τους στο Άργος

Καλή η πίστη, καλή η υπενθύμιση των θρησκευτικών καθηκόντων σε όσους πιστεύουν, καλή η συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις, αλλά αυτό το άτεχνο γκάπα γκούπα τις καμπάνες όλη την ώρα παραπάει.

Ο λόγος για την πολύπαθη εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που από ξεροκεφαλιά κάηκε μέρος της και καταστράφηκαν ιερά κειμήλια –ρωσικά άμφια- χωρίς να καταλογιστούν ευθύνες και χωρίς να βγάλει άχνα η επίσημη εκκλησία για την καταστροφή.

Στην ίδια εκκλησία που κτίστηκε για τον Καποδίστρια ξαφνικά βλέπουμε την αυλή του ιερού ναού να μετατρέπεται σε ωραίο χώρο για βίλα αλλά εντελώς ξένο προς την αρχιτεκτονική του κτηρίου.

Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού σ αυτά έρχεται να προστεθεί το διαρκές κουδούνισμα του σημάντρου που το μόνο πλέον που πετυχαίνει είναι να κάνει τα σκυλιά να αρουλιώνται.

Αη Γιάννης Πρόδρομος Άργος

Επιτέλους ας κατανοήσουν οι κληρικοί πως δεν είναι πλέι στέσιον οι ιεροί χώροι και ας δείξουν τον ανάλογο σεβασμό τόσο στον χώρο όσο και στον περίγυρο. Όπως μας πληροφορούν μεταξύ άλλων κάτοικοι της συνοικίας, “υπάρχουν ορισμένοι γέροντες με επιβαρυμένο ιατρικό που πέρα από τη θεία πρόνοια χρειάζονται και γαλήνη”