ΠολιτικήΑρχείο

10 μέλη του Ρουβίκωνα δικάζονται στο Ναύπλιο

Την Τρίτη το πρωί δικάζονται στο εφετείο Ναυπλίου 10 μέλη του Ρουβίκωνα που συμμετείχαν, όπως η μισή Ελλάδα τότε, στο άνοιγμα των Διοδίων, ως ένδειξη- στην συγκεκριμένη περίπτωση- της επικινδυνότητας ενός δρόμου από τους πλέον επικίνδυνους εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

Το ιστορικό από Ρουβίκωνα
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου(2016), επιτεθήκαμε στον σταθμό διοδίων της Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών, στο Κιάτο.
Στα διόδια ενός δρόμου – καρμανιόλα όπου εδώ και χρόνια έχουν χαθεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές ώστε να πλουτίζει η κοινοπραξία μεγαλοκαπιταλιστών κατασκευαστών (Μπόμπολας, Ιωάννου κα).
Κατά την αποχώρηση από το σημείο , συνελήφθησαν δέκα σύντροφοι μας και την επόμενη μέρα η αστική δικαιοσύνη τους επέβαλε τα μέγιστα των ποινών για τη αδικήματα που κατηγορήθηκαν, ήτοι 37 μήνες φυλάκιση (χωρίς αναστολή) εξαγοράσιμοι προς πέντε ευρώ την ήμερα για οκτώ συντρόφους μας, 29 μήνες φυλάκιση στους υπολοίπους δυο και πρόστιμο 1.000 στον καθένα, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για όλους.

Την Τρίτη
Τι λέει ένας εκ των κατηγορουμένων:
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, δικαζόμαστε 10 άτομα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα διόδια του Κιάτου (στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι). Η δίκη είναι σε δεύτερο βαθμό και είχαμε φάει πρωτόδικα 55 μήνες φυλακή. Που σημαίνει ότι με την σχεδόν σίγουρη καταδίκη που θα επιβληθεί θα πρέπει τουλάχιστον εγώ να πληρώσω ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αφού δεν έχω δικαίωμα αναστολής.