ΚοινωνίαΑρχείο

Η εποχή που οι μάντρες μύριζαν ούρα επιστρέφει το 2020!

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι δείγμα πολιτισμού σε έναν τόπο. Όμως τέτοιες δεν υπάρχουν σε καμία από τις δύο μεγάλες πόλεις της Αργολίδας. Οι περαστικοί σε Άργος και Ναύπλιο ελπίζουν πως θα τους …ανακουφίσουν οι καφετέριες και τα μπαράκια. Αλλά μάταια, αφού και εδώ έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τελευταία το γνωστό «κολπάκι» με τους κωδικούς. Συνεπώς ποιά άλλη λύση μένει; Οι μάντρες και οι θάμνοι…

Το εν λόγω θέμα που έχουμε θίξει αρκετές φορές -αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω-, και συμπτωματικά αναφέραμε πάλι χθες σε ρεπορτάζ, καταγγέλει αναγνώστης μας με επιστολή του στη στήλη «Παράπονα στον δήμαρχο».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο Ναύπλιο και την αναγκαιότητα να υπάρξουν δημόσια ουρητήρια μέσα στην Παλιά Πόλη, εκτός αυτών που βρίσκονται στο λιμάνι, που και αυτά πάντως είναι εκτός λειτουργίας.

Όπως σημειώνει ο καταγγέλων:

«Κάτι πρέπει να κάνει ο δήμος με τα δημόσια ουρητήρια. Δεν χρειάζεται να έρθει η άνοιξη, να ξεκινήσει η τουριστική κίνηση και οι τουρίστες να παρακαλανε για την αναγκη τους.

Έχω ξανατονίσει από αυτήν εδώ την στήλη ότι τα δημόσια ουρητήρια που είναι στον σταθμό του τρένου ή δεν τα βλέπουνε ή δεν εξυπηρετούν στο σημείο που βρίσκονται. Θα πρέπει να φτιαχτούνε και μέσα στο παλιό Ναύπλιο».