ΡεπορτάζΑρχείο

Μεταμορφώνεται το στρατόπεδο Ναυπλίου: Ετοιμάστηκαν και εγκαινιάζονται οι ξενώνες

Tην Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων ξενώνων στο Στρατόπεδο του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο, επιβεβαιώνοντας απόλυτα, όπως όλα δείχνουν, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του anagnostis.org αναφορικά με τη μελλοντική χρήση του στρατοπέδου, το οποίο εδώ και μήνες άδειαζε σταδιακά, έχοντας μείνει με ελάχιστο προσωπικό, προετοιμαζόμενο για τη νέα εποχή που θα ανατείλει, όπου η στρατιωτική του χρήση θα περιοριστεί στην συντήρηση και φύλαξη των κατοικιών που θα κάνουν τις διακοπες τους οι Νατοϊκοί. 

Πρώτοι απ’ όλους, από τις 17 Σεπτεμβρίου, είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο του ΓΕΣ για το στρατόπεδο, το οποίο προέβλεπε παραχώρηση ενός μεγάλου μέρους του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (όπως αναμένεται να γίνει και με την βούλα προσεχώς), ενώ παράλληλα οι χώροι που βλέπουν προς την οδό Ασκληπιού θα μετατρέπονταν σε ξενώνες οι οποίοι θα φιλοξενούν αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και στρατηγούς του ΓΕΣ με τις οικογένειές τους.

Οι ξενώνες είναι πλέον έτοιμοι και την ερχόμενη Τετάρτη εγκαινιάζονται. Ανάλογοι ξενώνες έχουν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια στο ισόγειο της Λέσχης Αξιωματικών, εκεί που ήταν το εστιατόριο, οι οποίοι λειτουργούν κανονικά.

Μέρος των κτηρίων του ΚΕΜΧ έχει ήδη μετατραπεί σε δυάρια και τριάρια προκειμένου να φιλοξενήσουν οικογένειες. Το έργο ανέλαβε να υλοποιήσει τοπική εταιρία από την Άρια η οποία κατασκεύασε μεγάλα διαμερίσματα 50-75 τ.μ., με καλή κατασκευή και πολλές ανέσεις.

Όπως είχε πρώτος αποκαλύψει ο anagnostis, το στρατόπεδο του Ναυπλίου μετατρέπεται σε ξενώνες. Το μέρος που βρίσκεται μπροστά από την Ασκληπιού σχεδιάζεται να παραμείνει στην ιδιοκτησία του στρατού για κατοικίες ενώ το πίσω μέρος θα είναι αυτό που θα παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να στεγάσει υπηρεσίες της. Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στον Αθηναϊκό τύπο περί μετατροπής του σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών δεν συγκέντρωναν παρά ελάχιστες πιθανότητες, όπως είχαμε επισημάνει κι’ εμείς εξ’ αρχής.

Τα δύο αυτά τμήματα προβλέπεται να χωριστούν με φράκτη στο ύψος του παλιού λόχου των σκαπανέων, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς οι αξιωματούχοι που θα έρχονται. Ο χώρος των κατοικιών δεν θα είναι προσβάσιμος από πολίτες και θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος.

Σε πρώτη φάση εγκαινιάζονται 7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων, για οικογενειακές διακοπές.

Οι εξωτερικοί χώροι διαμορφώνονται ανάλογα με γκαζόν, πράσινο κ.α. ώστε να εξυπηρετούν τους ξενώνες.