ΟικονομίαΑρχείο

Ανασκουμπώνονται για μόνιμη λύση στο Γηροκομείο, αφού ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη συνέχιση λειτουργίας του

Ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα για το Γηροκομείο Ναυπλίου, αφού τα χρέη του είναι υπέρογκα και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεμονωμένες κινήσεις ή από την φιλανθρωπία, αλλά χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο με τη συμφωνία των μελών του ΔΣ, για να συνεχίσει να λειτουργεί το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου.

Το νέο έτος αναμένεται να βρει το Γηροκομείο Ναυπλίου με συγκεκριμένη πρόταση για μόνιμη λύση διασφάλισης της βιωσιμότητάς του, μια πρόταση που θα κατατεθεί αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, δηλώνει στο anagnostis.org ο Γραμματέας του ΔΣ Κώστας Καράπαυλος.

Σύμφωνα με τον κο Καράπαυλο, η συμπαράσταση του κόσμου που ζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα ήταν χρήσιμη για να κινητοποιηθούν οι αρχές. Η κίνηση αυτή επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή με αρθρογραφία στο anagnostis.org, ότι δεν επαρκεί για τη σωτηρία του Ιδρύματος.

Πρώτος κύριος στόχος –τονίζει ο κος Καράπαυλος – είναι να λυθεί το μηνιαίο ταμειακό έλλειμα.

Τομή στη διαχείριση του Γηροκομείου αναμένεται να αποτελέσει και το θέμα του μηνιαίου ποσού που θα καταβάλλει στο εξής κάθε τρόφιμος, η τακτοποίηση οφειλών από τρίτους, αλλά και το ξεκαθάρισμα των πηγών εσόδων. Ο εξορθολογισμός της τιμολόγησης του μηνιαίου ποσού που καταβάλλουν οι τρόφιμοι συμφωνήθηκε απ΄ όλες τις πλευρές, με την απαιτούμενη φυσικά κοινωνική ευαισθησία σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Ακόμα ερευνάται, πώς θα μπορούσε να φέρει έσοδα στο Ίδρυμα, η αξιοποίηση του δεύτερου ορόφου.

Εντωμεταξύ, ενδιαφέρον έχει το πώς θα αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την πρόταση της δημοτικής Αρχής να ιδρύσει ο δήμος Δημοτικό Γηροκομείο, αφού διαφαίνεται ότι θα την απορρίψει η παράταξη του κου Καράπαυλου.

Παράλληλα εξετάζεται η πιθανότητα ίδρυσης σωματείου φίλων με σκοπό να αποτελέσει γέφυρα χρηματοδότησης του γηροκομείου από το Δήμο.

Ο Διαχειριστικός έλεγχος, ωστόσο, και ο καταλογισμός ευθυνών – εφόσον υπάρχουν – παραμένει αγκάθι και είναι ένα βασικό θέμα το οποίο παρότι αναφερόταν έντονα πριν την ανάληψη καθηκόντων του νέου ΔΣ, – που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να συσταθεί – δεν έχει ακόμα ανοίξει ως θέμα.  Παράλληλα με τη διάσωση του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου, ο τρόπος διαχείρισης κατά το παρελθόν, αποτελεί σοβαρό θέμα, που απασχολεί την πόλη και επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις.