ΚοινωνίαΑρχείο

Τί συμβαίνει με την ασφάλιση των μαθητών του Ναυπλίου

Υπεύθυνες δηλώσεις συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες οι γονείς μαθητών του Ναυπλίου, που επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους σε πρόγραμμα που “τρέχει” ο δήμος με ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται από γονείς, δεν γίνονται εξαρχής γνωστοί οι όροι της ασφάλισης.

Γονέας μαθητή, που επικοινώνησε με το anagnostis.org τονίζει ότι απευθύνθηκε τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ραφαήλ Μπαρού, όσο και στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η ασφαλιστική εταιρεία και δεν κατάφερε να πάρει στα χέρια του τους όρους του ασφαλιστήριου, για το οποίο καλείται να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπει την ασφάλιση του παιδιού του.

Να σημειωθεί, ότι το ασφαλιστικό αυτό πρόγραμμα, δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος είναι υπεύθυνος από το δήμο Ναυπλιέων για το πρόγραμμα, έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας εδώ και πέντε χρόνια μεταξύ της Ασφαλιστικής εταιρείας και του δήμου και το πρόγραμμα αυτό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Γιατί όμως δεν έχουν δίδονται εξ αρχής οι όροι του ασφαλιστικού προγράμματος στους γονείς, που καλούνται να υπογράψουν για τα παιδιά τους;

Ο κος Μπαρού δηλώνει στο anagnostis.org, ότι τον Φεβρουάριο, θα σταλεί στο δήμο το νέο συμβόλαιο – το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ανανέωσης – και θα αφορά τους μαθητές της τρέχουσας χρονιάς. Στο συμβόλαιο αυτό θα αναφέρονται οι όροι, οι οποίοι βασίζονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, όπως κάθε χρόνο.

«Έχουμε δώσει τα ονόματα των ασφαλισμένων μαθητών στην Τράπεζα και αναμένουμε το συμβόλαιο», τονίζει ο κος Μπαρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι είναι ανάλογοι με την κάλυψη εργατικού ατυχήματος και παρέχει πλήρη κάλυψη στους μαθητές, μία ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα έως και μία ώρα μετά. Δηλαδή καλύπτει ατυχήματα που ενδέχεται να συμβούν κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου καθώς και για ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν εκτός των βασικών ωρών λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου, και συγκεκριμένα, μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση σε αυτό) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στο σπίτι) “.

Ο αντιδήμαρχος συμπληρώνει ότι καλύπτονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα πάντα με τον κο Μπαρού, από την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος, μέχρι και σήμερα έχουν καλυφθεί πολλές περιπτώσεις μαθητών. 

Όσο για τους όρους του συμβολαίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρει ότι μπορούν να αναζητηθούν από τους γονείς, τόσο από τον ίδιο, όσο και από την Τράπεζα η οποία συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία.