ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Παραβάσεις στις μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων καταγγέλλει η παράταξη Τατούλη

Με πρωτοβουλία της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και του Πέτρου Τατούλη συζητήθηκε στην 2η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα «Αποφάσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αφορούν μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και αλλαγή αρμοδιοτήτων υπηρεσιών, αγνοώντας τις διατάξεις του υφιστάμενου Οργανισμού».

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε πως ο τρόπος διακυβέρνησης του Περιφερειάρχη κ. Νίκα βρίθει ενεργειών που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους, στοχοποιεί στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομολογεί τη βαθιά περιφρόνηση που τρέφει ο εν λόγω πολιτικός προϊστάμενος για τους θεσμούς και το νόμο.

Σύμφωνα με την παράταξη Τατούλη, «τέτοιες ενέργειες σηματοδοτούν την επιστροφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εργασιακό μεσαίωνα, όπου επικρατεί και επιβάλλεται ο νόμος του ισχυρού ή διαφορετικά η “Ενός Ανδρός Αρχή”».

Η εισηγήτρια του θέματος, Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε σε αποφάσεις του κ. Νίκα για τις οποίες ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, όπου κατά την άποψη των μελών της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», υπάρχει παράβαση στις διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο υφιστάμενος Οργανισμός.

«Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αυταρχική ενέργεια και συμπεριφορά της διοίκησης», τόνισε η κα Νικολάκου καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση:

  • Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και την πολύ μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή να ανακαλέσει άμεσα όλες τις αποφάσεις που αφορούν μετακινήσεις προσωπικού και παραβαίνουν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
  • Να μην προβεί η Περιφερειακή Αρχή σε οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση-τοποθέτηση πριν την έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά το πολύ σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, που δεν συζητήθηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», κ. Πέτρος Τατούλης, ζήτησε από τον Πρόεδρο να συγκαλέσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση.