ΚοινωνίαΑρχείο

Μανιασμένοι άνεμοι βασανίζουν τον Αργολικό – Καμπανάκι από το λιμεναρχείο

Μανιασμένοι άνεμοι πνέουν στην Αργοναυπλία από χθες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα με πιο σημαντικά την τραγική κατάληξη με τον αγνοούμενο ψαρά στο Τολό, τη μεγάλη πυρκαγιά στους Μύλους που απείλησε σπίτια, αλλά και μικρότερα όπως αυτό με την μαινόμενη τέντα στην Μπουμπουλίνας.

Παράλληλα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που θα σημαδευτεί με πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 15 βαθμούς κελσίου, βροχές, ισχυρούς ανέμους και παγετό.

Για όλους αυτούς τους λόγους το λιμεναρχείο Ναυπλίου εξέδωσε αναγγελία θυελλωδών ανέμων συνιστώντας στους ιδιοκτήτες των σκαφών για την δική τους ασφάλεια να μην αποπλέοουν από τα λιμάνια μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα από το λιμεναρχείο Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι:

«Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 78/05-02-2020/1000 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ, για το Νοτιοδυτικό Αιγαίο συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 05/22 UTC Νοτιοδυτικοί 7 ή 8.

2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.

(β) Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

(γ) Να μην αποπλεύσουν έως τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

3.- Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσίας μας πραγματοποιείται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2752022974, 2752027022 και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108».