ΆρθροΑρχείο

Καζαμίας Μαΐου 2020 για Αργολίδα και Πελοπόννησο, από τον Ρισελιέ

Περνώντας ένα Σαββατοκύριακο στο παλάτι των Βερσαλλιών, αγναντεύοντας τους απέραντους κήπους από το δωμάτιο μου, είχα όλο το χρόνο να προφητεύσω τα γεγονότα του Μαΐου.

Το βράδυ της Παρασκευής παρακολούθησα στην Opéra de Paris το έργο του Μολιέρου ο Ασυλλόγιστος. Ίσως αυτό να μου έδωσε το ερέθισμα και ειδικότερα ο τίτλος του έργου.

Μάιος

Εγκαινιάζεται η Λυρική Σκηνή του Άργους. Επιτέλους μετά το μυθολογικό πάρκο να ξαναπάρουν εμπρός οι μπουλντόζες στο Άργος.
Στην Λυρική Σκηνή του Άργους, ο Ασυλλόγιστος του Μολιέρου, θα ήταν το καταλληλότερο έργο για Δευτέρα έως Πέμπτη.
Παρασκευή και Κυριακή θα παίζει Ali Baba, ou Les quarante voleurs (Αλή Μπαμπά ή Οι σαράντα κλέφτες).
Σάββατο βράδυ θα είναι κλειστά προς τιμήν της αρχαιότερης συνεχώς διεξαγόμενης εμπορικής εκθέσεως το γνωστό Παζάρι του Άργους.

Ο Δήμαρχος Καμπόσος είναι σίγουρο ότι θα προτιμούσε τη  Maskarade (Μασκαράτα) του Carl Nielsen (Καρλ Νίλσεν) σεβόμενος απόλυτα τη γνώμη του ειδικού επί τα πολιτιστικά Πέτρου Διολίτση. 
Άλλωστε, όπως είδα εχθές σε site υπό τους ήχους Βέρντι έψηνε ο Αντρέας Σαρρής σουβλάκια ανοίγοντας το Ηρώδειο στο Άργος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εισάγεται θέμα από Κρίγκο, Πετσέλη και Οικονόμου, τη γνωστή Ιερή Συμμαχία, να απαλλοτριωθεί και το πλησίον Σχολείο Μαλτέζου για τις ανάγκες της Λυρικής Σκηνής.
Έτσι ο Zan Malte δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο το 2023 στη διαδοχή Καμπόσου στο Δημαρχιακό Θώκο που και τα τρία μέλη της Ιερής Συμμαχίας επιθυμούν.
Ο Zan Malte αντιδρώντας άμεσα όπως συνηθίζει άλλωστε, σπεύδει βραδέως στον έτερο Αντιπεριφερειάρχη Σχοινοχωρίτη Δημήτρη, τον διακόπτει από τις έρευνες για το εμβόλιο του Κορονοϊού, και του προτείνει να παραιτηθεί από χωρικός αντιπεριφερειάρχης και να αναλάβει ο Σχοινοχωρίτης αρκεί να δεσμευτεί ότι θα τον στηρίξει το 2023.
Ο Σχοινοχωρίτης δεν αποδέχεται τη πρόταση διότι άμεσα θα αναχωρήσει για Πεκίνο ως απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Καμπόσος διορίζει Καλλιτεχνικό Δ/ντη της Λυρικής Σκηνής το γνωστό δημοσιογράφο και μουσικολόγο Γιώργο Μουσταΐρα.

Η Ρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανακοινώνει το Καμπόσο ότι δεν θα δημοσιεύσει πάλι δελτίο τύπου της Σόνιας. Κάθε Τρίτη θα έχει καλεσμένη τη Παναγιωτοπούλου στην οποία προτείνει να είναι μάλιστα υποψήφια Δήμαρχος Άργους με την αμέριστη στήριξη της.

Ο Χειβιδόπουλος στοχεύοντας να μην αφήσει το Καμπόσο να θεμελιώσει τη Λυρική Σκηνή ανακοινώνει ότι μέσα από το οικόπεδο θα περάσουν οι Δρόμοι Πολιτισμού 2020.
Ο Τάσος επίσης – πονηρά σκεπτόμενος – προτείνει μέρος της διαθήκης Κολιαλέξη να δοθεί προς εξόφληση των Δρόμων Πολιτισμού, ώστε τα χρήματα που θα εναπομείνουν να μην επαρκούν για την ανέγερση της Λυρικής Σκηνής.

Επιπλέον, σε κοινή του πρόταση με Ρούσσου προτείνουν να χρησιμοποιηθεί το οικόπεδο ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας αδέσποτων προκαλώντας την άμεση αντίδραση Γκαβούνου που με δήλωση του διαψεύδει την ύπαρξη αδέσποτων στο Δήμο Άργους.

Επιπρόσθετα, μαζί με το Σιδέρη ζητούν το Μέγας Αλέξανδρος για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Σιδέρη για τις εκλογές της ΕΠΣΑ όπου αναμένεται  να παραστούν αρκετοί Μακεδόνες.

Ο Πανοβράκος εντείνει την αντιπολιτευτική  δραστηριότητα του και ανακοινώνει στο Μπέγκο ότι το μεθεπόμενο έτος θα φέρει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Μπέγκος αδιαφορεί αφού δεν θα είναι πρόεδρος …και το έχει ψυλλιαστεί. 

Ο Καρούζος εξαντλεί την αντιπολιτευτική τακτική του δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνεστίαση του Σύριζα στο Κεφαλάρι.
Ο Αθανασόπουλος στη Νέα Κίο υποδέχεται το πρώτο υδροπλάνο και μετονομάζει το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κίου σε λιμένα Γέρου του Μωριά.

Οι τρεις βουλευτές μην μπορώντας να αντέξουν τη τεράστια προβολή Καμπόσου με κοινή συνέντευξη τύπου ανακοινώνουν ότι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το οδικό άξονα Αγριλίτσα – Τέρμα Θεού.

Επιπρόσθετα:
Ο Ανδριανός  στα πλαίσια των παρεμβάσεων του ερωτά ποιους άλλους Νομούς εκτός της Αργολίδας έχει επισκεφθεί ο Διδασκάλου με την ιδιότητα του Γεν Γραμματέα Πολιτισμού και αν προτίθεται η Σόνια με το ΚΕΦΙ να διοργανώσουν ομιλία για την ισότητα των γυναικών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Πορτοχέλι.

Ο Πουλάς ως υπεύθυνος υγείας ζητά λόγω του Κορονοϊού να σταματήσουν προσωρινά οι επισκέψεις Κινέζων και άλλων Ασιατών επενδυτών στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το Μυθολογικό πάρκο Μυκηνών. Επιπρόσθετα για να μειώσει τις διαρροές του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα και να διασφαλίσει την έδρα  προτείνει το Χρηστίδη για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γκιόλας ανακοινώνει ότι θεραπεύτηκε από την ιγμορίτιδα και μύρισε επιτέλους το καπνό από τα πυρηνελαιουργεία για πρώτη φορά από το 2015.
Κάνει μεταδημότευση στο Άργος για να μην έχει πρόσφορο έδαφος ο Γαβρήλος και προσεύχεται για εκλογές με λίστα.

Στο γειτονικό Ναύπλιο έχουμε μία ακόμη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου που αυτή τη φορά δεν εγκαινιάζει έκθεση του ΠΛΙ, αλλά το επισκέπτεται.
Παράλληλα εξαγγέλλει τη χρηματοδότηση του Αγίου Φανουρίου, ώστε ο Άγιος να του φανερώσει που πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Ναυπλίου ή Βουλευτής Αργολίδας.

Ο Δήμαρχος Κωστούρος υποψιασμένος συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με όλες τις ενορίες του Δήμου.
Παράλληλα δημοσιοποιεί τη πληροφορία για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του Χαϊνταρίου και κάνοντας ανοίγματα αναθέτει στην ENDY’S  PRODUCTION τις δοκιμαστικές εκσκαφές.

Επίσης δίνει εντολή στο Καχριμάνη όχι μόνο να πάει το νερό στο Αραχναίο, αλλά να φτιάξει και καταρράκτες.

Ακόμη πονηρά σκεπτόμενος ο Κωστούρος  διοργανώνει σε όλο το Δήμο σεμινάρια πωλητών λαϊκών αγορών με επιστημονικό Δ/ντη, ΌΧΙ το Νούλη, αλλά δανείζεται από το κολλητό του Δήμαρχο Άργους τον Τάκη Δούρο.

Ο Νίκος Χρόνης μαζί με το Λέντζο με τη παροιμιώδη εμμονή τους με τις λάμπες βάζουν led στη φυλακή του Κολοκοτρώνη και στο κρυφό σχολειό.

Ο Ζέρβας στα πλαίσια εξυγίανσης του Γηροκομείου αποφασίζει Τετάρτη και Παρασκευή μόνο λαδερά.

Ο Αναγνωσταράς τις επόμενες φορές που θα λείπει από τα Δημοτικά Συμβούλια αποφασίζει να μην στέλνει μήνυμα στο κινητό του επίδοξου διαδόχου του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, αλλά να το στέλνει δια χειρός Νούλη Χριστόπουλου.

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ξεκινά μαθήματα πολιτικής στο summer school του Νούλη στη Καραθώνα.

Ο Καράπαυλος συνεχίζει την αναζήτηση για το Γηροκομείο και ανακαλύπτει ότι η Ράδου είχε δεξιές καταβολές και παραιτείται.

Ο Μαντζούνης θέτει τελικά υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΟΔΕ, για να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει ως Δούρειο Ίππο για τις εκλογές στην ΕΠΣΑ εναντίον του Σιδέρη.

Στο πλευρό Μαντζούνη τάσσεται ο Σχοινοχωρίτης, ενώ ο Μαλτέζος μην μπορώντας να στηρίξει Σιδέρη, προτείνει το Λάκη Γκανιά τιμής ένεκεν της μακροχρόνιας γνωριμίας τους και από τα δικαστήρια.

Ο Νίκας μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και για να αλλάξει την ατζέντα συναντά για ακόμη μία φορά τον επίσης Συνταξιούχο Δημοσίου  Δήμαρχο Ερμιονίδας Γεωργόπουλο.

Τη συνάντηση καλύπτει ζωντανά ο Μπάρμπα Θύμιος και ο Νίκας σε αποκλειστική του δήλωση ανακοινώνει ότι θα ζητήσει να παραχωρηθεί στη Περιφέρεια  όχι μόνο τμήμα του Στρατοπέδου, αλλά το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και οι φυλακές Τίρυνθας, για να εξοικονομήσει ενοίκια η Περιφέρεια.

Παράλληλα ανακοινώνει ότι θα Νικήσει το Δάκο. Έτσι θα παραμείνει γνωστός στη πολιτική ιστορία ως ο Δακοεξολοθρευτής.
Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Νίκας ανακοινώνει ότι Ιούλιο και Αύγουστο λόγω έλλειψης πυρήνα δεν θα μας φάει η μπόχα.

Ο Σιδέρης για να διασπάσει ακόμη περισσότερο την πλευρά Νίκα πείθει επιτέλους τον Τατούλη, να υποσχεθεί την χωρική Αντιπεριφέρεια Αργολίδας στο Σχοινοχωρίτη για το 2023.
Ο Τατούλης επίσης διατάσσει όλη τη μυθική Πελοπόννησο να στηρίξει Σιδέρη και προβαίνει σε σωρεία αποκαλύψεων για τους  πρώην πολιτικούς φίλους του στην Αργολίδα.

Στο Λυγουριό ο Τάσος Χρόνης, σε αποκλειστική του συνέντευξη σε Ίωνα και Άκη ανακοινώνει την πρόθεση του να ιδρύσει Μουσείο Παξιμαδιού στη Τραχειά.
Ο Άκης παρεμβαίνει και αντιπροτείνει εργαστήρι γίδας βραστής.
Τελικά ο Ίωνας δίνει συμβιβαστική λύση μέσω παλαιότερης πρότασης Θανάση Γαλάνη Εφέτη, για ίδρυση Ανωτάτης Σχολής Βουκολικού Δράματος και Γευσιγνωσίας.

Ο Τσιλογιάννης καταγγέλλει το Γαλάνη – Εφέτη ως ανορεκτικό και διασπαστή της δεξιάς παραδοσιακής γαστρονομίας σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Αργυρίου.

Ο Δήμος Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες παξιμάδι Τραχειάς με λάδι Λυγουριού και ρίγανη Μετοχίου.

Ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος μετά τη συνάντηση με το Γέρο της Τριπολιτσάς φωτογραφίζεται έμπροσθεν της έδρας της Περιφέρειας ξυπνώντας μνήμες σε όλο το αρκαδικό στοιχείο της Ερμιονίδας.
Δίνει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων ύστερα από συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που για τους θερινούς μήνες και για να μην τους ενοχλούν τα σκουπίδια στις βίλες και επαύλεις τους ελλιμενίζουν στη Κοιλάδα τεράστιο φορτηγό πλοίο που θα λειτουργήσει ως πλωτός ΧΑΔΑ.
Αντιδρά άμεσα ο Σφυρής, ο οποίος με δύτες ναρκοθετεί όλο το λιμάνι Κοιλάδας, ενώ ταυτόχρονα ζητά με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί για την επάρκεια αποσμητικών που διαθέτει ο Δήμος εν όψει καλοκαιριού.

Ρισελιέ