ΡεπορτάζΑρχείο

Φιλόζωοι καταγγέλλουν κυνηγούς ότι εγκαταλείπουν σκυλιά να πεθαίνουν στις ερημιές (Pics)

Καταγγελία εναντίον κυνηγών που εγκαταλείπουν κυνηγόσκυλα που δεν τα θέλουν πια σε ερημιές, κάνει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Όπως τονίζουν τα εκμεταλλεύονται και όταν πια δεν τους κάνουν τα παρατάνε σε ερημικούς δρόμους να πεθάνουν.

Κυνηγόσκυλο σκελετωμένο

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Εσύ, έξυπνε κυνηγέ που παράτησες το σκυλί σου στο δρόμο νιώθεις ικανοποίηση; έχεις τη συνείδησή σου καθαρή;
Έχουμε χάσει πια το μέτρημα! Τους τελευταίους μήνες πάνω από τριάντα κυνηγόσκυλα έχουμε κληθεί να μαζέψουμε απ΄ τους δρόμους που κυνηγοί εγκαταλείπουν, γιατί δεν τους κάνουν πια.
Τα εκμεταλλεύονται και όταν πια δεν τους κάνουν τα παρατάνε σε ερημικούς δρόμους να πεθάνουν. Συνηθισμένη πρακτική. Θα έπρεπε να ντρέπονται. 

Κυνηγόσκυλο σκελετωμένο

Όπως βλέπετε το κυνηγόσκυλο της φωτογραφίας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση στη μέση του πουθενά, σκελετωμένο, ταλαιπωρημένο και άρρωστο.
Κάνουμε δημόσια έκκληση στους αρμόδιους φορείς, δασαρχείο, Περιφέρεια και οποιονδήποτε άλλο να εφαρμόσει τους ελέγχους στους κυνηγούς.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η παρέμβαση του εισαγγελέα κρίνεται πια απαραίτητη καθώς η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και το πρόβλημα έχει διογκωθεί. Τσιπάρισμα και έλεγχος της αναπαραγωγής τους. Ας εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι. Ποιοι χαίρονται με αυτή την κατάσταση;»