ΑθλητισμόςΑρχείο

Τί συνέβη και προχώρησε η αστυνομία σε προσαγωγή αθλητή

Επεισοδιακός ήταν ο 19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου, που έγινε το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελία η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή αθλητή, που ήταν και ο διοργανωτής, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού σύμφωνα πάντα με τα πρώτα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία δεν είχε εκδοθεί άδεια για την διεξαγωγή του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δήλωση ερασιτέχνη δρομέα από την Παρασκευή, το λιμενικό ταμείο Ναυπλίου είχε δώσει άδεια για τον χώρο του τερματισμού. H αστυνομία και η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχαν δώσει ακόμα άδεια, αν και έγινε αίτηση εδώ και ενάμισι μήνα πριν, αφού διάφοροι κύκλοι από διαφορετικούς χώρους πρόβαλαν εμπόδια, ώστε ο αγώνας να μην γίνει.

Στην ίδια επιστολή του ερασιτέχνη αθλητή αναφερόταν: «Πληροφορούμε τους πάντες όσο ψηλά και αν βρίσκονται ότι ο αγώνας θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι. Το ερασιτεχνικό και υγιές δρομικό κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τη δίψα για τρέξιμο, για άθληση και για ζωή δεν μπορεί κανένας να μας την στερήσει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους δρομείς της Ελλάδας να δώσουν βροντερό παρών την Κυριακή 16 Φλεβάρη στο Ναύπλιο. Οι απειλές και οι φοβέρες δεν μας πτοούν. Ζήτω ο υγιής και μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο αθλητισμός από τα κάτω.

Τα είχε όλα ο 19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου – Τα αποτελέσματα του αγώνα

Ζήτω οι δρομείς της Ελλάδας και οι δεκάδες σύλλογοι δρομέων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αιώνιοι αθεράπευτοι του ωραίου, του αγνού, του αληθινού και του μεγάλου. Όλοι και όλες την Κυριακή στο Ναύπλιο».

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ναυπλίου είχε εκκίνηση το πρώην Εστιατόριο Αρδάμη στην Παλιά Εθνική Οδό Άργους – Τριπόλεως και μέσω του παραλιακού δρόμου στο μυχό του Αργολικού Κόλπου είχε τερματισμό το Κολυμβητήριο Ναυπλίου.