ΑθλητισμόςΑρχείο

Τα είχε όλα ο 19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου – Τα αποτελέσματα του αγώνα

Με περίπου 1000 συμμετοχές και με μια απροσδόκητη εξέλιξη ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ναυπλίου.

Με εκκίνηση από την Λέρνα (πρώην Αρδάμης) και τερματισμό το Ναύπλιο, εκατοντάδες δρομείς διέσχισαν μια όμορφη διαδρομή 15,5 χλμ. στον μυχό του Αργολικού κόλπου.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα είχε το ΕΚΑΒ Αργολίδας με ασθενοφόρο, διασώστες και ιατρό από το νοσοκομείο Αργολίδας. Ωστόσο η αστυνομία δεν μπορούσε να αναλάβει την ασφάλεια των αθλητών, καθώς δεν είχε εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια από τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια.

Τί συνέβη και προχώρησε η αστυνομία σε προσαγωγή αθλητή

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δρομείς να τρέξουν μόνο με την στοιχειώδη μέριμνα των διοργανωτών οι οποίοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Στο περιθώριο του αγώνα συνελήφθη ο διοργανωτής και εμπνευστής του Παναγιώτης Παπαβασιλείου λόγω του ότι δεν είχε εξασφαλίσει άδεια για την διεξαγωγή του αγώνα, τον οποίο αποφάσισε να μην αναβάλλει, παρά τα όποια ρίσκα υπήρχαν από τη μη παρουσία της αστυνομίας κατά την διαδρομή. Μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος με τον ίδιο να μην κρύβει την στεναχώρια του γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς όπως τόνισε αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα 19 χρόνια που διοργανώνει τον αγώνα.

Γιατί συνελήφθη ο Παπαβασιλείου

Αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα εξέφρασαν επίσης της δυσφορία τους γι’ αυτό που συνέβη, δηλώνοντας παράλληλα ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που βίωσαν.

ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.