ΚοινωνίαΑρχείο

“Ένα μεγάλο γιατί” για τον θάνατο του Κώστα Παπαδημητρίου

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει την είδηση του θανάτου του 45χρονου Κώστα Παπαδημητρίου, που βύθισε στο πένθος φίλους, γνωστούς και συντρόφους του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού επρόκειτο για ιστορικό στέλεχος της Νεολαίας του Κινήματος.

Πέθανε την Κυριακή στη Βυτίνα, όπου είχε πάει ημερήσια εκδρομή για τις απόκριες. Μετά το φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τη ζωή του.

Ο παιδικός φίλος του εκλιπόντος, δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου έγραψε:
Ένα μεγάλο γιατί; Χάθηκε άδικα ένας φίλος, ένας συνεργάτης, ένας Νέος Οικογενειάρχης, ένας πατριώτης , ένας Σύντροφος , ένας γείτονας που πορεύτηκε μαζί από την παιδική μας ηλικία μέχρι σήμερα .Θερμά συλλυπητήρια , δύναμη και κουράγιο στον Γιάννη και σε όλους μας”.

Ο Κώστας Παπαδημητρίου, στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ένα από τα ενεργά στελέχη της ΠΑΣΠ, ενώ ήταν και γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Στο δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είχε εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η είδηση σόκαρε τους παλιούς συντρόφους και συναγωνιστές του.

«Τι να πεις; ένας καλός φίλος, ένας άνθρωπος, με θάρρος και άποψη, ένας μαχητής της παράταξης έφυγε πολύ πολύ νωρίς. Θα λείψεις σε όλους μας και στην Αργολίδα που τόσο αγάπησες. Τι να πεις; καλό ταξίδι Κώστα» έγραψε στο Facebook ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Μανιάτης έγραψε: «Καλό ταξίδι φίλε Κώστα. Καλή δύναμη στην οικογένειά σου. Θα μας λείψεις. Πολύ…»

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Θωμάς έγραψε: «Ένας αγαπημένος φίλος και σύντροφος έφυγε σήμερα ξαφνικά από κοντά μας. Κώστα Θα μας λείψεις. θα λείψεις από την οικογένειά σου, τους φίλους σου, την Δημοκρατική Παράταξη. Καλό ταξίδι αγαπημένε Κώστα.»

Ο πρώην Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Φάνης Στεφανόπουλος έγραψε: «Είναι στιγμές που λες “άδικος είναι ο Θεός”. Ο αδερφός ο φίλος ο σύντροφος Κώστας έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας. Γιάννη κουράγιο δεν υπάρχουν λόγια».

Σε συλλυπητήρια επιστολή του ο Λεωνίδας Ζ. Κουτσογιάννης, Γραμματέας Ν.Ε. Αργολίδας τονίζει: «Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε τον αγαπητό οικογενειάρχη, επιστήμονα & συνοδοιπόρο μας, Κώστα Παπαδημητρίου, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής που μ’ εντιμότητα & αξιοπρέπεια άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του!
Το ήθος, η ακεραιότητα & η εργατικότητά του, καθιστούν ακόμα πιο οδυνηρή την απώλειά του. Κώστα φεύγεις όπως ήρθες. Με τα χέρια καθαρά. Έντιμος, αξιοπρεπής και ακέραιος ως το τέλος. Με το μέτωπο ψηλά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του & ιδιαίτερα στ’ ανήλικα παιδιά του».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος έγραψε: «Καλό σου ταξίδι φίλε Κώστα . Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους».

Πότε θα γίνει η κηδεία του Κώστα Παπαδημητρίου