ΠολιτικήΑρχείο

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Καμπόσο

Μετά τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργους – Μυκηνών, και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση του τοπικού σύμβουλου Άργους Ανδρέα Σαρρή, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και του ζητά να εκφράσει δημοσίως συγνώμη.

Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Σαρρής έχει ήδη διευκρινήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην επίμαχη ανάρτηση και έχει ζητήσει συγγνώμη από το υγιώς σκεπτόμενο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακόλουθη:

«Συμπολίτες,

• όταν ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών αποκαλεί “εχθρούς της πόλης” όσους έχουν διαφορετική άποψη και προτρέπει να τους πάρουν με τις πέτρες,

• όταν επικροτεί πράξεις λυντσαρίσματος εναντίον αιρετών (όπως αυτή κατά του τ. δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη),

• όταν αποκαλεί τον βουλευτή κ. Γκιόλα “προδότη” και ο “λόγος” του είναι διχαστικός και εμφυλιοπολεμικός σε εθνικά ζητήματα,

τότε, η πρόσφατη εξευτελιστική ανάρτηση του ιπποκόμου του τοπικού σύμβουλου Ανδρέα Σαρρή μοιάζει φυσική συνέχεια των πραγμάτων.

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ και ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ των γεγονότων και όσων μελλοντικών καταστάσεων δημιουργηθούν στο Δήμο μας, είναι αποκλειστικά ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος. Η αποπομπή του ιπποκόμου του δεν αρκεί. Απαιτείται η δημόσια συγνώμη εκ μέρους του δημάρχου. Εκτός εάν ΚΑΙ τον λογαριασμό του “κ” Σαρρή τον διαχειρίζονται οι ανώνυμοι συνεργάτες του.

Συμπολίτες,

ο ΣΥΡΙΖΑ με 32% πανελλαδικά στις πρόσφατες εκλογές (και 25% στο Δήμο Αργους – Μυκηνών) είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού (“εθνικιστή” αποκάλεσε τον Τσίπρα ο Τσαβούσογλου!) έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άρχισε την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, ενίσχυσε τον κοινωνικό ιστό και εξασφάλισε τα βόρεια σύνορά μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συμφωνία τεράστιας εθνικής σημασίας που, ενώ ως αντιπολίτευση τη χαρακτήριζε προδοτική,τη τιμά (!) σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ (γεγονός για το οποίο ο λαλίστατος δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του δε λένε κουβέντα…). Συμφωνία που αν δεν υπήρχε, η  Β. Μακεδονία θα ήταν τώρα βάση της Τουρκίας όπως ακριβώς η Λιβύη.

Με τα ίδια αισθήματα ευθύνης και πατριωτισμού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, προθυμοποιείται να “βάλει πλάτη” για να βγει η κυβέρνηση από το αδιέξοδο που δημιούργησε η ίδια στο μεταναστευτικό με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες της. Χωρίς τυμβωρυχία, πατριδοκαπηλία και εμφυλιοπολεμική ρητορική (όπως έκανε η ΝΔ στην αντιπολίτευση).

Συμπολίτες,

ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται εν καιρώ ειρήνης, μαζεύοντας Lacta, Lila Pause και φιστίκια Αιγίνης, με επικοινωνιακές φανφάρες (θα δώσει ο ίδιος τις σοκολάτες στο Δ Σώμα Στρατού) και ηλίθια ρητορική απέναντι σε άοπλους και γυναικόπαιδα. Ούτε αποδεικνύεται όταν τον αυτοεπικαλείσαι.

Αποδεικνύεται με πράξεις σε καιρούς που η χώρα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Τότε βλέπουμε πόσα “απίδια πιάνει ο σάκος” του καθενός. Και αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα στάση ορισμένων “πατριωτών” απέναντι στο πραγματικό κίνδυνο (Τουρκία) σίγουρα ο σάκος τους θα είναι άδειος. Η πρόσφατη ιστορία μας έχει δείξει ότι οι αυτοαποκαλούμενοι “εθνικόφρονες” ήταν πρόθυμοι “συνεργάτες” του εχθρού, για το “καλό του έθνους” πάντα.

Πολίτες της Αργολίδας,

οι άεργοι συμφεροντολόγοι πατριδοκάπηλοι που σιτίζονται από τα δημοτικά τέλη σαν παράσιτα, και οι πάτρωνές τους, πρέπει να μπουν στο κοινωνικό  περιθώριο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, πρέπει να απαλλαγούμε από την ακροδεξιά λαίλαπα που απειλεί να κατακλύσει τη χώρα, και με σχέδιο και όραμα, επενδύοντας στη νέα γενιά, να προχωρήσουμε μπροστά με θάρρος και ελπίδα».