ΚοινωνίαΑρχείο

Αυστηρές οδηγίες για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Κόρινθο

Σε νέα ανακοίνωση προέβη ο δήμος Κορινθίων σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται στην κατεύθυνση πρόληψης του κορωνοιού και για τις λαϊκές αγορές. Τα μέτρα σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι τα εξής: 

• 2 μέτρα ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα
• Υποχρεωτικά ΟΛΟΙ οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) φορούν καθ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο γάντια μιας χρήσης και υγειονομική μάσκα
• Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα 
• Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Παράλληλα, οι εκθέτες των λαϊκών αγορών θα πρέπει:

1. Να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό
2. Να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων
3. Να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. 
4. Να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. 

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα πρέπει:

1. Να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων. 
2. Να φορούν γάντια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής. Επίσης,
3. Συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών. 

Η εφαρμογή των ανωτέρω είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Παρακαλούνται οι αστυνομικές αρχές όπως μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπομένων , την καταγραφή των όποιων παραβάσεων και την απόδοση των ποινών όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοιού.