ΚοινωνίαΑρχείο

Παρελθόν οι σακαράκες από το νοσοκομείο Ναυπλίου. Πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος

Απομακρυνθηκαν σήμερα τα παλιά ασθενοφορα που βρίσκονταν στον περίβολο του νοσοκομείου, με τη χορηγία εταιρείας οδικής βοήθειας, ώστε να καθαρίσει ο χώρος και να μπει και αυτός στη μάχη κατά του κορωνοϊου.

Με πρωτοβουλία του διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου Θοδωρή Βασιλόπουλου στον χώρο που απελευθερώθηκε θα τοποθετηθεί box. Επίσης θα μπει μια χημική τουαλέτα από τον Δήμο Ναυπλιέων.

 

Να σημειωθεί πως αριστερά από την κεντρική είσοδο, ο χώρος που λειτουργούσε παλιά το ΕΚΑΒ έχει ήδη μετατραπεί σε χώρο υποδοχής κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο δήμος βοήθησε στον εξοπλισμό του παρέχοντας καρέκλες και τραπέζια.

Διαβάστε Ακόμα: Μια γροθιά όλοι στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Επίσης σημαντικό είναι το ότι έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό δωμάτιο για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με ενήλικες ασθενείς.

 

Το box που θα τοποθετηθεί στον χώρο που απελευθερώθηκε, θα χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς που θα είναι και η ομάδα κρούσης με τον εξοπλισμό τους.

Μετά τη παρέμβαση αυτή θα καταστεί δυνατό να απελευθερωθούν άλλοι χώροι ώστε να δωθούν για ασθενείς αν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.