ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: Έχει σχέση το κρούσμα του Άργους με αυτό της Τρίπολης;

Ένας 79χρονος ήταν το πρώτο κρούσμα που βγήκε θετικό στον κορωνοϊό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το πρωί της Τρίτης. Ο ηλικιωμένος από χωριό της Βόρειας Κυνουρίας αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομέιο αναφοράς του Ρίου στην Αχαϊα.

Ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τάσος Τζανής τόνισε πως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Διαβάστε Ακόμα: Κύμα κρουσμάτων είναι έτοιμο να υποδεχθεί το Παναρκαδικό – Αναλυτικό ρεπορτάζ του anagnostis.org

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και τα συμπτώματα θεωρούνται ήπια από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.

Είχε πάει στο Άστρος πριν διαπιστωθεί ότι πάσχει

Ο 79χρονος πριν μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο είχε προσέλθει πρώτα στο Κέντρο Υγείας Άστρους λόγω υποκείμενων νοσημάτων και όχι επειδή είχε πυρετό ή ένιωθε αδιαθεσία, ή λόγω κάποιας λοίμωξης.

Ο άνδρας θερμομετρήθηκε κατά την είσοδό του στο κτήριο και δεν είχε πυρετό. Ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποχώρησε.

Ο ηλικιωμένος κυκλοφορούσε κανονικά τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα την Παρασκευή φέρεται να κινήθηκε στην περιοχή του Άστρους και να επισκέφτηκε τράπεζα και σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί στο μικρό χωριό που διέμενε είχαν καταφθάσει επισκέπτες από την Αθήνα.

Σε καραντίνα δύο γιατροί και ένας οδηγός ασθενοφόρου

Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος ο γιατρός που εξέτασε τον ηλικιωμένο και ο οδηγός του ασθενοφόρου που τον μετέφερε τέθηκαν σε καραντίνα.

Το Κέντρο Υγείας Άστρους έχει αναλάβει το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών του, και προς την κατεύθυνση του ποιός ήταν αυτός που του πιθανώς να του μετέδωσε τον ιό.

Επίσης σε επταήμερη καραντίνα έχει τεθεί και ένας καρδιολόγος με την οικογένειά του, του οποίου το ιατρείο είχε επισκεφθεί ο 79χρονος και είχε έρθει σε επαφή μαζί του. Ο γιατρός απευθύνει έκκληση προς τους ασθενείς του που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες από το ιατρείο του να είναι σε επιφυλακή.

Ανάρτηση γιατρού

 

Είχε έρθει σε επαφή με το κρούσμα του Άργους;

Ένα άλλο περιστατικό εξετάστηκε στο νοσοκομείο Άργους και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως επιβεβαιώθηκε και στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.  

Αυτή την στιγμή ιχνηλατούνται οι επαφές του ασθενούς από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης που πήγε στο Άστρος, με τις επαφές του ασθενούς που πήγε στο Άργος, ώστε να διαπιστωθεί αν οι δυο τους είχαν έρθει άμεσα ή έμμεσα σε οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους.

Σε αντίθεση με τον ασθενή που μεταφέρθηκε από την Τρίπολη στην Πάτρα για νοσηλεία σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ο ασθενής από το Άργος επέστρεψε στο σπίτι του όπου τέθηκε σε καραντίνα.

Διαβάστε Ακόμα: