ΚοινωνίαΑρχείο

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κορινθία

Ένας άνδρας από την Κόρινθο φαίνεται πώς είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κορινθία μετά τον 25χρονο από το Λουτράκι. Ο άνδρας, ο οποίος έκανε το τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και βγήκε θετικό, έχει ακολουθήσει πιστά όλη τη διαδικασία του πρωτοκόλλου και έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Ο γιατρός Θεόδωρος Σεργεντάνης, που χειρίστηκε το περιστατικό, σε δηλώσεις του στο korinthostv, αφού εκτίμησε ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να κρατήσουν μέχρι τον Ιούνιο, σημείωσε μεταξύ άλλων σχετικά με το δεύτερο κρούσμα: «Έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για να προστατευθεί η κοινωνία μας. Είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι φορείς. Τα στατιστικά λένε ότι αυτή την εβδομάδα θα δούμε κι άλλα κρούσματα, τα οποία μπορεί να μην έχουν κάποια σχέση με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Θα έχουμε σίγουρα και κρούσματα που θα είναι ασυμπτωματικά». Ο κ. Σεργεντάνης επεσήμανε επίσης ότι χρειάζεται προσοχή στα τεστ, να γνωρίζουμε ποια είναι τα σωστά και αξιόπιστα. 

Επίσης, χθες Κυριακή 29 Μαρτίου, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Κορινθίας στο korinthia.net.gr έκανε μια δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού έκανε λόγο για πάνω από 100 άτομα οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Κορινθία και επιτηρούνται από την Αστυνομία για την τήρηση της καραντίνας!