ΕλλάδαΑρχείο

Η άγνωστη σχέση του Μανώλη Γλέζου με την Αργολίδα και την Πελοπόννησο

Η εμβληματική μορφή της Αριστεράς, ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος δεν είναι πια μαζί μας. Άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα το μεσημέρι, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν. 

Ο Μανώλης Γλέζος, όμως, είχε με την Αργολίδα μια ιδιαίτερη σχέση και σύνδεση, άγνωστη σε πολλούς. Όντας κοινοτάρχης της κοινότητας Απειράνθου Νάξου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε εφαρμόσει και υλοποιήσει τεχνικές αξιοποίησης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής αξιοποιώντας μικρά φράγματα ανάσχεσης και συγκράτησης των νερών. Την ιδέα του αυτή μοιράστηκε με τους Αργολιδείς το 2008 και το 2009 σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τα προβλήματα του νερού στην Αργολίδα όμως, δυστυχώς, καμία δεν τελεσφόρησε. 

Γλέζος Πανεπιστήμιο

Το 2017 ο Μανώλης Γλέζος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στις 31 Μαΐου 2017 σε ειδική εκδήλωση αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Η λεγόμενη τιμή που μου γίνεται, δεν είναι τιμή· με προσλαμβάνετε ως ομότιμο για τη μελέτη και έρευνα της ιστορίας», τόνισε στο λόγο του ενώ στη συνέχεια ανέλυσε ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας αλλά και ειδικότερα της Ελλάδας που πρέπει να αποτελέσουν διδάγματα για το μέλλον. 

Η εκδήλωση αυτή έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων όσοι την παρακολούθησαν για τον πηγαίο λόγο, τη σεμνότητα, το πάθος και φλόγα της ψυχής του αιώνιου αγωνιστή και επαναστάτη. 

Διαβάστε Ακόμα: