ΟικονομίαΑρχείο

Έμφραγμα στις τράπεζες, με ατελείωτες ουρές. Συστάσεις από την αστυνομία για τήρηση των μέτρων

Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί έξω από τις τράπεζες από πελάτες που είτε έμπαιναν λίγοι – λίγοι μέσα στα υποκαταστήματα, είτε ανέμεναν τη σειρά τους στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM) για να κάνουν ανάληψη χρημάτων ή για να πραγματοποιήσουν πληρωμές.

Παράλληλα, αρκετοί πολίτες ανέμεναν υπομονετικά και έξω από το Ταχυδρομείο, αλλά και σε υποκαταστήματα εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με το internet banking ώστε να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους από το σπίτι.

Συνταξιούχοι βρέθηκαν από το πρωί στα υποκαταστήματα για να λάβουν τις συντάξεις του Απριλίου, αλλά και νεότεροι που θέλησαν να εξυπηρετήσουν τους γονείς τους.

Αρκετοί κόντρα στις απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα στήθηκαν στην ουρά, χωρίς ωστόσο να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Από την πλευρά της η αστυνομία έκανε συστάσεις στον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις.