ΡεπορτάζΑρχείο

Τί θα γίνει στην παραλία με τα ιστιοπλοϊκά, Πού θα δένουν και πού στοχεύει η απόφαση

Πού θα δένουν τα σκάφη και γιατί ο ελλιμενιμσός τους στην παραλία δεν προβλέφθηκε στο Master Plan; Στο ερώτημα αυτό δίνει απαντήσεις το μέλος του Λιμενικού Ταμείου Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του anagnostis.org , το Λιμενικό Ταμείο έλαβε ομόφωνα την απόφαση αδειοδότησης της τοποθέτησης οικίσκου στο χώρο μπροστά στον Αμφιτρύωνα, της τοποθέτησης πίλαρς, καθώς και των εργασιών μόνιμου αγκυροβολίου των σκαφών για την ασφαλή πρόσδεσή τους στην προβλήτα.

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος επισημαίνει:

– Ο χώρος που θα ελλιμενιστούν τα συγκεκριμένα ιστιοπλοϊκά σκάφη είναι από το Περίπτερο στη συμβολή των οδών Αριστείδου & Βύρωνος έως λίγο πριν από το Ηλιοστάσιο.
– Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι δυο κι όχι μια. Η μια από αυτές έχει ήδη ολοκληρώσει το φάκελο της.
– Τα 300 € αφορούν τα χρήματα που θα πληρώνουν για τον οικίσκο που θα εγκαταστήσουν ( αν αδειοδοτηθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων & το Υπ. Ε. Ναυτιλίας) για τα σκάφη θα πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού ανάλογα με την ημερήσια κίνηση τους.
– Τα πιλαρ (4 ανα εταιρεία) θα κατασκευασθούν από τις εταιρείες σύμφωνα με μελέτη κι επίβλεψη του Λ. Τ. αλλά φυσικά θα ανήκουν στο Λ. Τ. ως αντισταθμιστικά. Έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κι αλλά αντισταθμιστικά που θα ανακοινωθούν από το Λ. Τ.
– Η παραχώρηση είναι για δυο χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση της Μαρίνας Ναυπλίου θα αναθεωρηθούν οι θέσεις ελλιμενισμού με βάση το Master Plan.

Όπως επισημαίνει ο κος Χειβιδόπουλος, με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι σωστά έδωσα την θετική μου ψήφο για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ δε ότι το σύνολο των επαγγελματιών της Ακτής Μιαούλη είναι θετικά προσκείμενοι στην συγκεκριμένη χωροθέτηση.

Πέρα από αυτό θεωρώ πολύ θετικό το να επιθυμούν να ορίσουν ως αφετηρία (home port), το Ναύπλιο, δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Αλλωστε ήταν και είναι άποψη μου, οτι η υποστήριξη του yachting και των ιστιοπλοϊκών σκαφών πρέπει να συνεχιστεί γιατί το Ναύπλιο έχει την προοπτική να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο αυτού του είδους τουρισμού, γι αυτό αλλωστε υποστήριξα σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιεων την διοργάνωση του Mediterranean Yacht Show που εξελίσσεται πλεον στην μεγαλύτερη έκθεση του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο.