ΚοινωνίαΑρχείο

3ο κρούσμα κορωνοϊού στην Αργολίδα, 15 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρία είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος.

Το νέο κρούσμα που προστέθηκε στα 14 χθεσινά και ανέβασε στα τρία από τα δύο την Αργολίδα, αφορά επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Περιφέρεια.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου:

«Συνολικά 15 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 3, στην Αρκαδία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη  επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε 15 και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: τρία
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία
  • ΠΕ Κορινθίας: μηδέν
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα
  • ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι έντεκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Εκ των κρουσμάτων δύο έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και πέντε νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην υπηρεσία μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

H ανακοίνωση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 20200402