ΕλλάδαΑρχείο

Άοπλοι στην Πέλλα ενάντια στον αόρατο εχθρό – 17 εκατομμύρια ευρώ η ζημιά στον τουρισμό

Ο νομός Πέλλας είναι μία από τις περιοχές που ο κορωνοϊός επελαύνει. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης, καλεσμένος του Άκη Γκάτζιου στο anagnostis.org αναφέρει ότι η περιοχή βρίσκεται 15 μέρες πίσω από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα, η Καστοριά.

Ήδη στην Πέλλα καταγράφονται δύο θάνατοι.

Παράλληλα αναφέρεται στο χωριό Φούστανη που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα τέσσερα πρώτα διαπιστωμένα κρούσματα:

Υπάρχει μια αδηφάγος κοινωνία. Μια μερίδα κόσμου έχουν στοχοποιήσει το χωριό. Είναι άνθρωποι φιλήσυχοι, ασχολούνται με τα χωράφια τους και την κτηνοτροφία. 454 κάτοικοι ζουν στο γραφικό χωριό. Ουσιαστικά η καθημερινότητα των κατοίκων έχει επηρεαστεί ως προς τη δυνατότητα που είχαν να πηγαίνουν στο αστικό κέντρο της περιοχής την Αριδαία. Αυτή τη στιγμή είναι στα σπίτια τους. Όσοι έχουν δραστηριότητες στα χωράφια τους και τα ζώα τους τους πηγαίνουν με ειδική άδεια από την αστυνομία. Ο δήμος τροφοδοτεί τους κατοίκους με φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο Χρήστος Δημητριάδης τονίζει ότι στην Έδεσσα έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στο 70% των πολιτών. Κυκλοφορούν μόνο όσοι είναι απαραίτητο να κυκλοφορήσουν. Επισημαίνει ακόμα:

Υπάρχει φόβος, αλλά υπάρχει και υπευθυνότητα. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να παίρνουν τα μέτρα.

Αναφορικά με την οικονομία της περιοχής επικεντρώνοντας στον τουρισμό λέει:

Δεν λειτουργούν τα Λουτρά Πόζαρ και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας το οποίο είναι το μόνο χιονοδρομικό που έχει φυσικό χιόνι ακόμα και σήμερα, όπως και ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος. 
Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία στις αρχές Μαΐου στην περιοχή των Λουρών Πόζαρ εκτιμούν ότι θα έχουν οικονομική ζημιά 1 εκατομμύριο ευρώ. Αν συνεχιστεί, προβλέπουν ζημιά 2 εκατομμύρια ευρώ μόνο για εκείνη την περιοχή.
Στο Νομό Πέλλας η ζημιά υπολογίζεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον κάποιος με ένα μαγικό τρόπο πατήσει ένα κουμπί και την 1η Μαΐου αρχίσουν να λειτουργούν όλα κανονικά.