ΚοινωνίαΑρχείο

Καταματωμένα, ταλαιπωρημένα και πεινασμένα τα αδέσποτα του Ναυπλίου

Ταλαιπωρημένα είναι τα αδέσποτα στην πόλη του Ναυπλίου καθώς μετά τα πρωτοφανή αλλά απαραίτητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση, αρκετά από αυτά φέρεται να υποσιτίζονται.

Αποτέλεσμα είναι να σχηματίζουν αγέλες και να έχουμε άγριους καυγάδες μεταξύ τους, με πιθανές επικίνδυνες συνέπειες για περαστικούς.

Τα σκυλιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα αφού τα περισσότερα σιτίζονταν από φιλόζωους οι οποίοι τώρα λόγω του lockdown δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό συστηματικά, ή έχουν χάσει τις δουλειές τους και δεν έχουν τους πόρους για να ανταποκριθούν.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων έχει προμηθευτεί τροφές για τα αδέσποτα και τις έχει μοιράσει στους φιλοζωικούς συλλόγους της περιοχής, όπως ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Γαλανόπουλο, ο οποίος θίγει το πρόβλημα μέσα από τα social media, αν και συγκεκριμένος φιλοζωικός σύλλογος αρνείται ότι παρέλαβε τροφές.

Μάλιστα ο Γ. Γαλανόπουλος παραθέτει μια φωτογραφία ενός σκύλου μέσα στα αίματα.

«Κάποια απ αυτά τα βλέπουμε να γυρνάνε ..καταματωμένα, όπως ένα σήμερα στη Λεωφόρο Αμαλίας που ούτε τροφή ήθελε, τόσο ταλαιπωρημένο ήταν…», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.

Σκυλί αίματα Ναύπλιο

 

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Γαλανόπουλος:

«Στη γειτονιά μου, στα στενά του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου τις τελευταίες μέρες, νύχτες καλύτερα, έχουμε άγριους καυγάδες μεταξύ αδέσποτων σκύλων, ίσως λόγω της κατάστασης που βιώνουμε.

Είναι νηστικά , δεν συναντάνε και ανθρώπους που τα τάιζαν , όπως γινόταν κλπ…

Κάποια απ αυτά τα βλέπουμε να γυρνάνε ..καταματωμένα, όπως ένα σήμερα στη Λεωφόρο Αμαλίας που ούτε τροφή ήθελε, τόσο ταλαιπωρημένο ήταν…

Ενημέρωσα προχθές τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Ναυπλίου ο οποίος μου είπε ότι, έχουν προμηθεύσει με τροφές για τα αδέσποτα τους συλλόγους φιλόζωων της περιοχής. Γνωρίζουν το πρόβλημα που ίσως δεν είναι μόνο στη γειτονιά μου.

Οι άνθρωποι των συλλόγων ξέρουν καλύτερα από εμένα ,σίγουρα ,τι πρέπει να κάνουν

Ίσως η τακτική παροχή τροφής των αδέσποτων δώσει τέλος και στους σκυλο-καυγάδες που βιώνουμε τις νύχτες.

Πάντως πρέπει να δοθεί κάποια λύση γιατί δημιουργούνται αγέλες με επικίνδυνες συνέπειες για κατοίκους και διερχόμενους.

Το επισημαίνω πριν είναι αργά…( Πριν λίγο είδα ανάρτηση φίλης ότι σήμερα είναι παγκόσμια μέρα των αδέσποτων..)»