ΚοινωνίαΑρχείο

Μέρες «κατοχής» στο Ναύπλιο: Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας δεν προλαβαίνει να ταΐζει κόσμο

Δραματική είναι η αύξηση των ατόμων που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας στο Ναύπλιο μετά την οικονομική κατάρρευση που έχει προκληθεί, λόγω των μέτρων που πάρθηκαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Τα μέτρα μπορεί να έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, όμως αρκετοί συνάνθρωποί μας έχουν φθάσει σε σημειο να μην έχουν ούτε να φάνε, θυμίζοντας λίγο πολύ «μέρες κατοχής»!

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών, δέχεται αυξημένη πίεση, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους.

«Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν να φάνε. Ο αριθμός των ατόμων που ζητάει φαγητό κάθε μέρα, ανεβαίνει δραματικά», υπογραμμίζει ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και γι’ αυτό οι υπεύθυνοι του συσσιτίου πήραν την απόφαση αυτό να λειτουργεί  και το απόγευμα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλους όσους σπεύσουν για να ζητήσουν ένα πιάτο φαΐ.

Συσσίτιο Ευαγγελίστριας

 

Όπως σημειώνει ο π. Ελευθέριος Μίχος: «Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν να φάνε. Ο αριθμός των ατόμων που ζητάει φαγητό κάθε μέρα, ανεβαίνει δραματικά. Γι’ αυτό το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, όπου έχει αναλάβει και την μεταφορά κατ’οίκον, για να μην μείνει κανένας χωρίς φαγητό, θα φτιάχνει φαγητό και το απόγευμα για να καλύψεις τις ανάγκες, δεδομένου ότι τα μαγειρεία δεν επαρκούν λόγω στενότητας του χώρου, ώστε να παίρνουν όλοι οι δικαιούχοι το φαγητό τους το πρωί. Αναγκαστικά,κάποιοι συνάνθρωποί μας, θα χρειαστεί να παραλάβουν το μερίδιό τους στο σπίτι το απόγευμα».

Ο εφημέριος του ναού κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει: «Όσοι μπορείτε βοηθήστε, δίνοντας τρόφιμα ή χρήματα. Επίσης όσοι θέλουν, ας δηλώσουν εθελοντές στο τηλέφωνο 6937136122 για απογευματινή βάρδια».