ΚοινωνίαΑρχείο

Πως εξελίσσεται η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα

Παραμένουν ως έχουν τα κρούσματα στην Ερμιονίδα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες Αρχές και την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ούτε στην δομή φιλοξενίας, ούτε εκτός αυτής.

Αυτό γνωστοποιεί ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, συστήνοντας και πάλι ψυχραιμία στους δημότες.

Την υπόθεση χειρίζεται ο ΕΟΔΥ ενώ ήδη επαφές του ζευγαριού που διαγνώστηκε θετικό στο νοσοκομείο του Άργους έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα. 

Το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» όπου εργαζόταν η γυναίκα με κορωνοϊό το φυλάει η ΟΠΚΕ σύμφωνα με εντολές της ηγεσίας της και της Πολιτικής Προστασίας, μην επιτρέποντας την έξοδο των προσφύγων από αυτό μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Χριστού μας θέλω να σας ενημερώσω για όσα γνωρίζω σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο μας. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία ενημέρωση για άλλο κρούσμα, πλην των 2 που διαγνώστηκαν τη Μ. Πέμπτη.

Δηλαδή, σύμφωνα με τις επίσημες Αρχές και την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ούτε στην δομή φιλοξενίας, ούτε εκτός αυτής. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Έχουν θέσει σε κατ οίκον περιορισμό κάποιους συμπολίτες μας που είχαν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης που πραγματοποιούν, χωρίς να μας ενημερώνουν γι αυτό.

Στο ξενοδοχείο υπάρχει Αστυνομική δύναμη (ΟΠΚΕ) που ενεργεί σύμφωνα με εντολές της ηγεσίας της και της Πολιτικής Προστασίας. Εάν προκύψει, οποιαδήποτε στιγμή, κάποια εξέλιξη θα σας ενημερώσω άμεσα».

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στην Αργολίδα και οι πιθανότητες να επιδεινωθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες