ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: 150 από τα 156 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αργολίδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την κατάσταση στην Ερμιονίδα και ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα στην περιοχή αυτή της Αργολίδας, αλλά και στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτ στο Δήμο Μύκης.

Ο κος Τσιόρδας ανακοίνωσε πως 150 από τους 497 που έκαναν εξετάσεις στη δομή προσφύγων, βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό, από τους οποίους οι 148 είναι κάτοικοι της δομής και οι δύο εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

«Η δομή είναι σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμτπη, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Δεν έχουν διαγωσθεί συμπτώματα. Θα ενισχυθεί με έξι γιατρούς το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου», τόνισε επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης συνολικά 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και 121 νεκρούς από την πανδημία. Τα 150 από αυτά αφορούν τη δομή προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είπε ότι στο σύνολο τα κρούσματα είναι 2.401 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 59.

Αναφερόμενος στον θάνατο του 35χρονου χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι και το νεότερο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία, είπε ακόμα.». Είπε ακόμα ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα.

«Το σημαντικότερο για μένα είναι οι ζωές που κερδήθηκαν με τον δύσκολο τρόπο του περιορισμού και εξακολουθούμε να πηγαίνουν καλά. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων. Δεν θα θέλαμε να επανακάμψει η πανδημία στην χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν μόνος στην σημερινή ενημέρωση καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την μερική καραντίνα που αποφασίστηκε στην περιοχή.