ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στη Μεσσηνία η έδρα του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Ο Βασίλης Χαντζής αναλαμβάνει καθήκοντα Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έδρα του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, θα είναι στην Π.Ε. Μεσσηνίας, απ΄ όπου θα ασκεί τα καθήκοντά του στην υποβοήθηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο διορισμός έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας έχει αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα, που μεταβιβάζονται σε αυτόν από τον Περιφερειάρχη και αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν.

Συμμετέχει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, εγγράφως ή προφορικώς, στο αντικείμενο αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας προς τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές της Περιφέρειας ή τις υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Παρέχει υπηρεσίες σχετικές με τις διαδικασίες και τις επιχειρησιακές δράσεις, που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών, των υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, καθώς και στη μείωση του κινδύνου καταστροφών, που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκπονεί μελέτες, συντάσσει εκθέσεις, υποβάλλει προτάσεις και εισηγήσεις, επεξεργάζεται και παρουσιάζει στοιχεία απαραίτητα για την υλοποίηση πολιτικών πολιτικής προστασίας.