ΡεπορτάζΑρχείο

Πως ήταν η πρώτη Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο χωρίς τουρίστες

Διαφορετική εικόνα παρουσίαζε το Ναύπλιο τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Πρωτομαγιάς σε σχέση με την περιορισμένη κίνηση που υπήρχε τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας.

Με το που άρχισε να πέφτει ο ήλιος, η παραλιακή ζώνη γέμισε από ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας, που βγήκαν να κάνουν μια βόλτα με τα ποδήλατα ή έναν περίπατο στη πόλη. Μια Πρωτομαγιά χωρίς τουρίστες, χωρίς σουβλάκια στη Καραθώνα, χωρίς εξορμήσεις στις παραλίες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Με την οικονομία της πόλης στον γύψο και το μέλλον στον τουρισμό αβέβαιο.

 

Η εικόνα θύμιζε γιορτινές μέρες, χωρίς πάντως να διαφέρει και πολύ από αυτή των προηγούμενων εβδομάδων, καθώς αρκετοί Ναυπλιώτες επιλέγουν να κάνουν την βόλτα τους τα απογεύματα, στέλνοντας φυσικά το απαιτούμενο SMS στο 13033, για να μην πιαστούν στη φάκα.

Η πλειοψηφία επιλέγει έναν περίπατο στην παραλία και λιγότερο στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Έτσι λοιπόν ενώ η Πλατεία Συντάγματος μας θυμίζει ότι διανύουμε ακόμα μέρες καραντίνας, η εικόνα στο παραλιακό μέτωπο όταν σουρουπώνει μοιάζει λίγο πολύ με… Φλοίσβο.

 

Οι νεαρές ηλικίες φαίνεται ότι φοβούνται λιγότερο και δεν διστάζουν να κάνουν πηγαδάκια ακόμα και σε μεγάλες παρέες, άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Αντίθετα οι μεγαλύτερες ηλικίες περιορίζονται σε έναν ατομικό περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατο τώρα που οι συνθήκες το ευνοούν.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από Δευτέρα όπου αίρονται οι περιορισμοί και πως θα ανταποκριθεί ο πληθυσμός της πόλης στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Επίσης μένει να διαφανεί αν και κατά πόσο θα στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, καθώς τώρα το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.