ΚοινωνίαΑρχείο

Παράνομα όπλα και αρχαία σε σπίτι στο Γύθειο

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου οδηγήθηκε 54χρονος Έλληνας από το Γύθειο, διότι είχε μετατρέψει το σπίτι του και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μουσείο, αλλά ταυτόχρονα και σε οπλοστάσιο. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για διασυνδέσεις του με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας.

όπλα Γύθειο

Ο 54χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έρευνες στις ιδιοκτησίες του όπου βρήκαν 22 πήλινα τμήματα αγγείων αμφορέων, τέσσερα πήλινα κανάτια, τρία πήλινα σκεύη, ένα πήλινο τμήμα πιθαριού, δύο πήλινες λαβές αμφορέα, μία μάζα τμημάτων πήλινων αγγείων και ένα μαρμάρινο τμήμα κίονα. Όλα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και διαπιστώθηκε ότι χρονολογούνται από τις περιόδους των Ρωμαϊκών, Βυζαντινών, κλασικών και Ελληνιστικών χρόνων.

Εκτός από τις αρχαιότητες, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία πολεμικά τυφέκια τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα, τρία μεταλλικά ξιφίδια, ένα σπαθί και 82 φυσίγγια. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, ενώ τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.