ΠολιτικήΑρχείο

Πουλάς: Μισές αλήθειες για την ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου

Την υλοποίηση της εξαγγελίας για ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου με 6 γιατρούς, 4 νοσηλευτές και 24ωρη διαθεσιμότητα του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση της επείγουσας υγειονομικής κατάστασης που προέκυψε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. 

Επίσης ο κ. Πουλάς ζήτησε απαντήσεις από τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην περιοχή του Κρανιδίου μετά την άρση της καραντίνας στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας, καθώς και με ποιον τρόπο θα ελεγχθούν οι συνθήκες ασφαλούς  παραμονής  των  φιλοξενούμενων  ώστε να μην διασπαρεί περαιτέρω ο ιός και πως θα προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής Αργολίδας στην καθυστερημένη παρέμβαση του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος την Μ. Πέμπτη και στην κακή διαχείριση των περιστατικών που νόσησαν στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων, καθώς δεν υπήρξαν σαφείς οδηγίες για το τι θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περιστατικό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εμφανιστούν δυσλειτουργίες και αντιδικίες μεταξύ των υγειονομικών μονάδων του Νομού και των νοσοκομείων αναφοράς.

Στη δευτερολογία του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε το Κίνημα Αλλαγής στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για την σύγκλιση της Επιτροπής και την ανάθεση σε αυτήν της αρμοδιότητας του ελέγχου και της λογοδοσίας της διάθεσης των προσφερόμενων χρημάτων των δωρεών και ζήτησε την κατανομή αυτών των χρημάτων και στην Περιφέρεια της χώρας, όπου υπάρχουν επίσης πολύ μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού εξοπλισμού, και όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο κ. Πουλάς τόνισε στον Υφυπουργό, κ. Κοντοζαμάνη την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητώντας να μάθει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα.