ΚόσμοςΑρχείο

Τους χρέωσε 1.145 ευρώ για τρεις μπριζόλες και ένα τηγανιτό ψάρι και του την πέσαν από παντού!

Το εστιατόριο Osteria da Luca στη Βενετία που έκανε αίσθηση στις αρχές της εβδομάδας όταν έγινε γνωστό ότι είχε χρεώσει Ιάπωνες φοιτητές 1.145 ευρώ για τρεις μπριζόλες και ένα τηγανητό ψάρι, τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο από τις αρχές της πόλης. Οι παθόντες το κατήγγειλαν στην αστυνομία η οποία δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Gazzetino, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το εστιατόριο επισκέφθηκαν ταυτόχρονα η αστυνομία, η υγειονομική υπηρεσία, η επιθεώρηση κτιρίων και η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος, και το φόρτωσαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 14.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Βενετίας πρόσφερε στους τέσσερις τουρίστες, οι οποίοι είναι φοιτητές σε Ιταλικό Πανεπιστήμιο, δωρεάν διαμονή δύο ημερών σε ένα τετράστερο ή πεντάστερο ξενοδοχείο σε μια προσπάθεια να διασώσει τη φήμη της πόλης. Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν οι Ιάπωνες αποζημιώθηκαν χρηματικά για την εις βάρος τους απάτη.

Μαφιόζικο Εστιατόριο στη Βενετία

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου όταν ρωτήθηκε, απάντησε με απάθεια: «Δεν θυμάμαι να είχαν κανένα πρόβλημα με τουρίστες από την Ιαπωνία αυτές τις μέρες».

Το Osteria da Luca αξιολογείται με 1,5 αστεράκια στο TripAdvisor και το 83% των κριτικών το χαρακτηρίζει «φρικτό», όχι μόνο για το φαγητό αλλά και για τις χρεώσεις του.

Ανάλογα περιστατικά έχουν εκτυλιχθεί και στη χώρα μας αλλά συνήθως περνούν στο ντούκου. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να τιμωρούμε κι’ εμείς με τον ίδιο τρόπο τους κακούς επαγγελματίες;