ΚοινωνίαΑρχείο

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Ερμιονίδα με τον ΕΟΔΥ να επανέρχεται με νέο κλιμάκιο

Kλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει αφιχθεί εκ νέου από σήμερα το πρωί στην δομή μεταναστών της Ερμιονίδας προκειμένου να επανεξετάσει τους φιλοξενούμενους ή μέρος των φιλοξενούμενων της δομής. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα ληφθούν αποφάσεις θα ληφθουν αποφασεις.

Δεν είναι γνωστό εάν θα εξεταστούν όλοι ή θα ληφθούν δείγματα από ομάδες που ανήκουν στις πιο στενές επαφές του ανηλίκου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα θετικός στον κορωνοϊό.

Είχε προηγηθεί μια σειρά παρεμβάσεων του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου με αποκορύφωμα την αναφορά του στην Εισαγγελία Ναυπλίου, με την οποία ζητούσε την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων προστασίας στον «Γαλαξία», καθώς με την λήξη της καραντίνας οι 470 Αφρικανοί στην πλειοψηφία τους μετανάστες κυκλοφορούσαν και πάλι ελεύθεροι ανάμεσα στον τοπικό πληθυσμό, παρότι συνεχίζουν να εμφανίζονται κρούσματα στη δομή.

Την ίδια στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Δευτέρας επιχειρηματίες και κάτοικοι της Ερμιονίδας, ζητώντας την άμεση διακοπή της δομής φιλοξενίας στο Κρανίδι και την απομάκρυνση από την περιοχή των αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεσηκώνονται οι μετανάστες της Ερμιονίδας – Το αγόρασαν το πρόβατο, δεν το έκλεψαν

Κάτοικοι και τοπικές αρχές ένωσαν την φωνή τους στο λιμάνι του Πορτοχελίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό τους και να γίνουν πράξη όσα τους υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι για κλείσιμο της δομής επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, όπως τους είχε διαμηνύσει και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, κάτι που πρέπει να γίνει, όπως τονίζουν πριν να είναι αργά και για την υγεία όλων όσοι φιλοξενούνται εκεί, αλλά και των κατοίκων με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης εκφράζουν φόβους για το τι θα γίνει σε περίπτωση διασποράς της νόσου, καθώς δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα στη δομή, μετά το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε την Παρασκευή, τονίζοντας ότι «τρέμουν» για το τι θα γίνει εάν χρειαστεί να μπει σε νέα καραντίνα όλη η περιοχή.

Όπως σημειώνουν, τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο τουριστικό προϊόν και της Ερμιονίδας, και της Πελοποννήσου, αλλά γενικότερα και της χώρας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: