ΠολιτικήΑρχείο

Έμεινε στα λόγια η αποκατάσταση του «Παλαμήδη»

Το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και της επαναλειτουργίας της κεντρικής της εισόδου, ζητά να μάθει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Πριν από έναν χρόνο, λόγω της πτώσης μικρού τμήματος της μετόπης του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, η κεντρική είσοδος της βιβλιοθήκης σφραγίστηκε και η βιβλιοθήκη έμεινε κλειστή για το κοινό για περίπου πενήντα ημέρες, ενώ έκτοτε η πρόσβαση σ’ αυτήν γίνεται από την πίσω πόρτα του κτηρίου.

Δεδομένων αφενός της συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας της βιβλιοθήκης για την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου αλλά και τους μελετητές της περιοχής και αφετέρου του χρονικού διαστήματος που έχει ήδη παρέλθει, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής ζητούν να γνωρίσουν το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής και αποκατάστασης της μετόπης του κτηρίου και της επαναλειτουργίας της κεντρικής εισόδου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων επισκευής και αποκατάστασης της μετόπης του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” και της επαναλειτουργίας της κεντρικής της εισόδου».