ΠολιτικήΑρχείο

Μεγαλύτερη ενίσχυση για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών ζητά ο Γκιόλας

Τα ποσά της προβλεπόμενης ενίσχυσης προς τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών δεν είναι αρκετά για να καλύψουν την απώλεια του εισοδήματός τους, οι οποίοι στο δίμηνο που πέρασε δεν μπόρεσαν να διαθέσουν μεγάλο μέρος των προϊόντων τους, τα οποία αναγκαστικά καταστράφηκαν. 

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

 

Αναλυτικά αναφέρει ο βουλευτής:

«Εκδόθηκε σήμερα, 26.5.2020, έκτακτη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με την οποία γνωστοποιείται ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών από άλλες Περιφέρειες, που αποκλείστηκαν από τις λαϊκές αγορές της χώρας (Αττική: 3.100 παραγωγοί), στους οποίους υπάγονται και οι παραγωγοί της Αργολίδας, που πωλούν στις λαϊκές αγορές της Αττικής, θα λάβουν ενίσχυση χιλίων πεντακοσίων ευρώ (€1.500).

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι παραγωγοί που πάνε στις λαϊκές αγορές των Περιφερειών τους θα λάβουν και αυτοί μικρότερη ενίσχυση πεντακοσίων ευρώ (€500).

Η πιο πάνω ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Μόσχο Παντελή και Χρήστο Μπούκα, στηρίζεται μεταφέροντας απόφαση από σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία των Υπουργού, κ. Μ. Βορίδη και Υφυπουργού, κ. Κ. Σκρέκα, καθώς και του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Παντελή Μόσχου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης «ανέθεσε στον Υφυπουργό, κ. Σκρέκα, να συντάξει την Υπουργική Απόφαση, ώστε να την αποστείλει στην Ε.Ε. προς έγκριση για την υλοποίηση και την άμεση απόδοση της ενίσχυσης στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, όπως έγινε με τους ανθοπαραγωγούς, ψαράδες και κτηνοτρόφους».

Θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι και ελπίζουμε ότι η απόφαση έχει ληφθεί τελεσίδικα.

Δεν μπορούμε, όμως, παρά να επισημάνουμε ότι τα ποσά της προβλεπόμενης ενίσχυσης δεν είναι αρκετά για να καλύψουν την απώλεια του εισοδήματος των παραγωγών οι οποίοι στο δίμηνο που πέρασε δεν μπόρεσαν να διαθέσουν μεγάλο μέρος των προϊόντων τους, τα οποία αναγκαστικά καταστράφηκαν.

Επιπρόσθετα δε, να επισημάνουμε ότι η διαδικασία που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επιλέχθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. και προβλέπει έγκριση από την Ε.Ε., θα απαιτήσει, για την υλοποίησή της, χρονικό διάστημα κάποιων μηνών και, δυστυχώς, δεν είναι άμεσης υλοποίησης».