ΠολιτισμόςΑρχείο

Covid 19 στο Ναύπλιο. Διακτινισμένοι καλλιτέχνες, ολιγομελής Φιλαρμονική, κομμένες συνδιοργανώσεις με συλλόγους

Αυστηρούς κανόνες και φρένο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Ναύπλιο βάζει ο ΔΟΠΠΑΤ, με στόχο να εναρμονιστεί στις οδηγίες προφύλαξης από τον covid-19.

Η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη πριν μερικές ημέρες αναφέρει ότι τόσο στην πόλη του Ναυπλίου, όσο και σε κάθε τουριστικό θέρετρο και χωριό του Δήμου Ναυπλιέων, έστω και με τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλει ο covid – 19 μέσω του Ν.Π., θα αναδειχθεί η αισιοδοξία που δημιουργεί ο πολιτισμός.

Μουσικό Φεστιβάλ

Αναφορικά με το φεστιβάλ κλασικής μουσικής που διοργανώνεται επί 28 συναπτά έτη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη αναφέρθηκε ότι θα γίνει με την προϋπόθεση να υποδειχθούν χώροι που θα είναι ασφαλείς για το κοινό. Επιφυλάξεις εξέφρασε το μέλος του ΔΣ Κώστας Χελιώτης για την πραγματοποίηση αυτής της μουσικής εκδήλωσης, διότι απαιτείται δαπανηρό κόστος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση νέα πανδημίας του covid- 19.

Αύγουστος και Μνημεία

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση κατόπιν επικοινωνίας την Άλκηστη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια της Δ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η άποψή της είναι ότι δεν συναινεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αύγουστος και Μνημεία» λόγω αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ η Άλκηστις Κοντογιάννη, Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εξέφρασε την άποψή της ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου με την προϋπόθεση να διακτινιστούν στους δρόμους του Ναυπλίου.

Φιλαρμονική και χορωδίες

Όπως αποφασίστηκε: 
– Η Φιλαρμονική δεν θα παιανίζει ενιαία, αλλά θα απαρτίζεται από ολιγομελή ομάδα μουσικών στους δρόμους της πόλης του Ναυπλίου.
– Οι Δημοτικές Χορωδίες που στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνουν τόσο το έντεχνο όσο και το παραδοσιακό μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα.
– Το Δημοτικό Ωδείο που χαρίζει πολυμορφία και εμβάθυνση στον πολιτισμό δύναται να συμβάλλει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα.
– Οι καλλιτέχνες των εικαστικών πλαισιωμένοι από τους dj μπορούν να παρουσιάσουν εκθέσεις στην πόλη, με την προϋπόθεση να διακτινιστούν.
– Οι Σχολές χορού Λεβέντη και Τάτση σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες που θα τους πλαισιώσουν και τοπικά σχήματα θα ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες του σώματος μ’ έναν γοητευτικό τρόπο, εκφράζοντας τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες του ψυχισμού μας, αλλά και τα συναισθήματα που τόσο έχουμε ανάγκη, μεταβαίνοντας δειλά – δειλά στην κανονικότητα.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι με ευθύνη τους

Γίνεται σαφές ότι το Ν.Π. δεν θα συνδιοργανώσει καμία εκδήλωση που αφορά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, λόγω covid – 19. Εφόσον αυτοί τις επιθυμούν, δύναται να τις πραγματοποιήσουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η Πρόεδρος Μαρία Ράλλη προτείνει την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων μικρής διάρκειας, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που διέπουν τον covid – 19.