ΠολιτισμόςΑρχείο

Έκτακτο: Ο Ψαρομαχαλάς μετακόμισε!

Μέχρι τις 7 Ιουλίου θα μπορούν να καταθέσουν προσφορά οι ενδιαφερόμενοι για την ανάπλαση των στενών του Αγίου Σπυρίδωνα, κοντά στην περιοχή του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο. Ένα έργο που αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα του συγκεκριμένου σημείου της Παλιάς Πόλης.

Ωστόσο ο τέως δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Μπάμπης Αντωνιάδης εκφράζει για ακόμα μια φορά τις αντιρρήσεις του ως προς το ακριβές της ονομασίας του έργου, καθώς όπως τονίζει η περιοχή στην οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις δεν είναι ο Ψαρομαχαλάς.

Όπως σημειώνει:

«16-12-2016 Έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων η προμελέτη «Ανάπλαση τμημάτων περιοχής Ψαρομαχαλά » και διαπιστώνω ότι δεν αφορά την περιοχή Ψαρομαχαλά αλλά τα στενά του Αγ Σπυρίδωνα. Πεζοδρομήσεις στους δρόμους Παπανικολάου, Φωτομάρα και κάθετων δρόμων. Μεταξύ των άλλων λέω στη συνεδρίαση (16-12-2016) επειδή είναι λάθος η αναγραφή της περιοχής πρέπει να αλλάξει ο τίτλος της μελέτης γιατί η περιοχή που αναφέρεται δεν είναι Ψαρομαχαλάς. Αντιμετωπίστηκα με ειρωνικό μειδίαμα.

11-12-2018. Δύο χρόνια μετά ξανάρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη. Δεν έχει αλλάξει ο τίτλος και καμία από τις προτάσεις που κάναμε δεν είχε ενσωματωθεί. Διατυπώνω ξανά την πρόταση τουλάχιστον να αλλάξει ο λάθος τίτλος της περιοχής. Ειρωνικά χαμόγελα ξανά.

16-6-2020 ανακοίνωση του δήμου «Στο τελικό στάδιο μπήκε η διαδικασία για την ανάπλαση της περιοχής του Ψαρομαχαλά, Προϋπολογισμού 1.162.000,00 €. Οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοίξουν στις 14 Ιουλίου.»

Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω…»