ΡεπορτάζΑρχείο

Λαμπάδιασε ο γνωστός «σκουπιδότοπος» ανάμεσα σε Αγία Τριάδα και Παναρίτι (Pics)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα, στο ρέμα ανάμεσα σε Αγία Τριάδα και Παναρίτι περίπου στις 4 το απόγευμα. Η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω του ανέμου αλλά η άμεση προσέλευση και επέμβαση τεσσάρων οχημάτων και πυροσβεστών της Π.Υ. Ναυπλίου περιόρισε την έκταση της.

Κάτοικος που διαμένει πολύ κοντά στη φωτιά, ενημέρωσε άμεσα και τα χειρότερα αποφεύχθησαν. Δυστυχώς, κάηκαν σε παραπλήσια κτήματα πορτοκαλιές, ελιές και μανταρινιές, ενώ από την πλευρά του ρέματος κάηκαν πολλά ξερόχορτα και άγριες ελιές.

Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτια, είναι γνωστός σκουπιδότοπος όπου οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν την “εύκολη λύση”, πετώντας οτιδήποτε δεν τους χρειάζεται.

Ως συνήθως οι άμεσα υπεύθυνοι φαίνεται πως ξυπνούν μόνο όταν συμβαίνει μια καταστροφή. Ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση επαναλαμβανόμενη επί σειρά ετών, την οποία έχουμε επισημάνει με σχετικά ρεπορτάζ, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Μέχρι και γδαρμένο κεφάλι από κριάρι έχει βρεθεί δίπλα σε μάντρα σπιτιού!

Αντιθέτως το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα σημείο που είχε μετατραπεί σε χωματερή παραπλεύρως του δρόμου, και μάλιστα σε μία περιοχή που είναι αραιοκατοικημένη. Η εικόνα του σημείου που ξέσπασε η πυρκαγιά, πριν αυτή ξεσπάσει, αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

 

Δείτε παρακάτω φωτορεπορτάζ από την έγκαιρη και επιτυχημένη κατάσβεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, που απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς η οποία τελικά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές ζημιές στα παρακείμενα κτήματα.