ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δεν εκκενώνεται. Πήρε πίσω η Περιφέρεια την ανακοίνωση για το Σοφικό

Μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφερε τα πάνω κάτω σχετικά με το αν εκκενώνεται ή όχι το Σοφικό της Κορινθίας λόγω της πυρκαγιάς των Κεχριών. Η αρχική ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου άλλαξε και πλέον γίνεται ανακατεύθυνση στη νέα που έχει διαφορετικό τίτλο.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 8 το βράδυ στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ppel.gov.gr αναρτήθηκε ανακοίνωση με τον τίτλο «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κορίνθια. Εκκενώνεται το Σοφικό».
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΦΙΚΟ

Η είδηση σε χρόνο ντετέ κάνει το γύρο της Ελλάδας και άρχισε να αναπαράγεται σχεδόν παντού.

Παρόλα αυτά, όπως είχε δηλώσει και νωρίτερα στο anagnostis.org ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο αφού η φωτιά βρίσκεται μακριά από το Σοφικό, αν και είχε κατεύθυνση προς αυτό.

 

Λίγη ώρα αργότερα, η δημοσίευση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου άλλαξε τίτλο και το Σοφικό εξαφανίστηκε. Ο τίτλος που υπάρχει πλέον στην ανακοίνωση είναι: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Μάλιστα αν πατήσει κανείς τον αρχικό σύνδεσμο από τον οποίο διαβάζεται και ο τίτλος θα ανακατευθυνθεί στο νέο, ο οποίος είναι αλλαγμένος

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ: https://www.ppel.gov.gr/se-katastasi-ektaktis-anagkis-i-anatoliki-korinthia-ekkenonete-to-sofiko/ . Όπως διαπιστώνετε το url ανακατευθύνεται σε αυτό : https://www.ppel.gov.gr/se-katastasi-ektaktis-anagkis-i-anatoliki-korinthia/

Το θέμα φαίνεται ότι αναστάτωσε και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά το “Πρώτο Θέμα”:
«κύκλοι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισαν ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του Σοφικού, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά και τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αισιόδοξα, αν και για μια ακόμη νύχτα οι πυροσβέστες θα δίνουν μάχη».

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, οι οποίες μίλησαν στο in.gr, η ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή έχουν πέσει και η εικόνα είναι αισιόδοξη.

Την είδηση ότι προωθείται η εκκένωση του Σοφικού διέψευσε νωρίτερα και ο δήμαρχος Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος.