ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά μασκοφόροι σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, κομμωτήρια, καταστήματα τροφίμων

Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής προστίθενται στον κατάλογο των χώρων όπου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πριν από λίγο, επεκτείνοντας ουσιαστικά την υποχρεωτική χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός από τα σούπερ μάρκετ.

Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα στους προαναφερόμενους χώρους ανέρχεται στα 150 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε πως υποχρεωτική είναι η μάσκα για όλους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία). Το ίδιο ισχύει και για τα ασανσέρ.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από πολίτες και θέτει τους επαγγελματίες σε εγρήγορση, με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου να σπεύδει ήδη μέσω των social media να ενημερώσει τα μέλη του για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, μετά και τη νέα κυβερνητική απόφαση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς:

«Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα.

Επίσης υποχρεωτική είναι η μάσκα σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) σε καταστήματα λιανικής καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν αυστηρά τους νέους κανόνες για την χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν ως στόχο την προστασία όλων μας.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους υπαλλήλους και για το κοινό από την Τετάρτη 29/07/2020. Το πρόστιμο μη τήρησης ανέρχεται στα 150,00 ευρώ».