Καλπάζει ο κορωνοϊός: 7 κρούσματα μέσα σε μία μέρα στην Καλαμάτα

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου επτά άτομα στη Καλαμάτα, θέτοντας σε συναγερμό το Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το eleftheriaonline.gr, αυτά αφορούν μία ηλικιωμένη γυναίκα και ακόμα 6 νεαρά άτομα.

Η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ 2 ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε καραντίνα. Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπαιδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Οσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πελοπόννησο.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για 6 νεαρούς, που προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αναρρώσουν εκεί.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το tharrosnews.gr, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας έφτασε έγγραφο σήμερα, με το οποίο καλείται να αυξήσει τις «κλίνες» του για εξυπηρέτηση περιστατικών covid-19 σε σχέση με όσα είχαν προβλεφθεί σε αρχικό στάδιο. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί και αναστάτωση πάντως στο ήδη υποστελεχωμένο, Ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου.

Αργά το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων ασθενών που πήγαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, παρουσιάζοντας ύποπτα συμπτώματα.

Να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες, στο ίδιο νοσοκομείο, είχε βρεθεί θετικός ένας 17χρονος προερχόμενος από νησί του Αιιγαίου.