ΠολιτισμόςΑρχείο

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Γκαλά Μονωδών στην Κόρινθο το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου

Το “Γκαλά Μονωδών” από την Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου απόψε Σάββατο και αύριο Κυριακή 22 και 23 Αυγούστου αντίστοιχα, στις 19.30 στο πλαίσιο της μεγάλης φετινής διοργάνωσης «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Εννέα διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχουν σε μια σειρά μοναδικών γκαλά με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.
Mονωδοί: Χρύσα Μαλιαμάνη, Μαρισία Παπαλεξίου, Χρήστος Κεχρής, Νίκος ΚοτενίδηςΠιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/gkala-monodon-tis-els-6/

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.