ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανακοίνωση βάσεων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Κοντά στους μαθητές ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Ένδειξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, ο οποίος διέγνωσε την ανάγκη ηθικής στήριξης των μαθητριών και των μαθητών, οι οποίοι εντάσσονται πλέον στην φοιτητική ζωή.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αναφέρει:

“Αγαπητά μου παιδιά,
Έπειτα από την σημερινή ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφήνετε πίσω σας μια επίπονη αλλά ιδιαίτερα επιμορφωτική και παιδαγωγική περίοδο δώδεκα χρόνων!
Από τον προσεχή Οκτώβριο, μια “νέα σελίδα” ανοίγεται μπροστά σας: Αυτή της Ακαδημαϊκής ζωής.
Από σήμερα, φέρετε τον άκρως τιμητικό τίτλο του Ακαδημαϊκού Πολίτη και είμαι σίγουρος πως θα τον εκπροσωπήσετε επάξια κατά την διάρκεια των Φοιτητικών σας χρόνων.
Αγαπητά μου παιδιά,
Ο “θησαυρός” των γνώσεων που θα αποκτήσετε κατά την διάρκεια των σπουδών σας, θα είναι το “πρώτο βήμα” όχι μόνο προς την μετέπειτα σταδιοδρομία σας αλλά και στην πορεία της ζωής σας.
Αυτή τη γνώση, σας εύχομαι να την προσφέρετε στην κοινωνία μας, γιατί μόνο κερδισμένοι θα είμαστε, αν δείξουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον μας. Δηλαδή σε εσάς.
Αγαπητά μου παιδιά,
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε εσάς που οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και τα σημερινά αποτελέσματα δεν ήταν έτσι όπως τα είχατε ονειρευτεί και σχεδιάσει.
Μην απογοητευτείτε στιγμή!
Η ίδια η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας.
Με την ορμή της νιότης σας, με την επιμονή στον στόχο, με την υπομονή και την πίστη στις ικανότητες σας, θα δικαιωθούν οι άοκνες προσπάθειες που καταβάλλετε με τη στήριξη των οικογενειών σας και των Καθηγητών σας.
Αγαπητά μου παιδιά,
Έχω την τιμή, όλα αυτά τα χρόνια, να έχω εκπαιδεύσει παιδιά στην διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Έχω βιώσει, ως γονιός και ο ίδιος, όλη την διαδικασία που απαιτείται για την προετοιμασία που οδηγεί στις εξετάσεις.
Σήμερα, είναι ημέρα ατέλειωτης χαράς τόσο για εσάς, όσο και για τους γονείς σας.
Ζήστε την στιγμή, γιατί σας ανήκει!
Αυτή η προσμονή για την φοιτητική ζωή και τις νέες παραστάσεις που θα αποκτήσετε, είναι μόνο η αρχή”.