ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στο Τολό: Αρνείται το τεστ στενή επαφή του 52χρονου διασωληνωμένου ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης. Ιχνηλατήσεις πελατών και επαφών

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ιχνηλατήσεων των επαφών του 52χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στο Τολό με τη συνεργασία τοπικών φορέων που συνέβαλαν στην αναζήτηση πελατών και επαφών.

Παρόλα αυτά στενή επαφή του κρούσματος αρνείται να κάνει το τεστ, ένα θέμα που αναμένεται να αντιμετωπιστεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

UPDATE/ Δεν διασωληνώθηκε το κρούσμα που εντοπίστηκε στο Τολό. Αρνητικά τα τεστ των επαφών που έγιναν από την πρώτη στιγμή, όπως προβλέπεται
 

Το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο Ναυπλίου θα πραγματοποιηθούν τα τεστ στις επαφές που θα προσέλθουν εκεί, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν εναλλακτικά να μεταβούν στο νοσοκομείο του Άργους.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παράλληλα θα πραγματοποιήσει τεστ στο Τολό, για όσους δεν δύνανται να μετακινηθούν ή δεν επιθυμούν να μεταβούν στα νοσοκομεία του Ναυπλίου και του Άργους.

Ο 52χρονος άντρας βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίο, μετά την διαπίστωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Είχε προσέλθει από μόνος του σε νοσοκομείο της Αργολίδας με συμπτώματα πνευμονίας και κατόπιν υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Ο άντρας που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης ερχόταν καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο και οι ιχνηλατήσεις έγιναν στοχευμένα, αλλά με πολύ δυσκολία, ώστε να εντοπιστούν όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Ετνωμεταξύ, το κατάστημα από την Πέμπτη οπότε και ο ιδιοκτήτης πήγε στο νοσοκομείο με πνευμονία,  παραμένει κλειστό.

Στην περιοχή που εντοπίστηκε το κρούσμα υπάρχει ακόμα έντονη τουριστική κίνηση και παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο επιδημιολογικό πρόβλημα, καθώς οι τοπικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα προσεκτικές τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα ασφαλείας, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους πελάτες τους.