ΚοινωνίαΑρχείο

Συνέντευξη: Η fashion blogger με τα ροζ μαλλιά και τα τατουάζ μιλά για την περιπέτειά της στο Ναύπλιο

Οι διακοπές στο Ναύπλιο για τη νεαρή fashion blogger, με το ροζ μαλλί και το τατουάζ, θα μείνουν αξέχαστες, έχοντας αφήσει πλέον πίσω της μια δυσάρεστη εμπειρία, λόγω της εκκεντρικής της – για κάποιους – εμφάνισης.

Η στυλίστρια Μήτση Σιούτα, μερικές μέρες μετά την περιπέτειά της που είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα με την αδερφή της, μια φίλη τους, μαζί με τα παιδιά τους, περιγράφει στο anagnostis.org την ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Παλιά Πόλη, που της άφησε μια πικρή γεύση για την κατά τ΄ άλλα φιλόξενη πόλη.

 

Λέει χαρακτηριστικά η κα Σιούτα: 

«Πήγαμε στο εν λόγω μαγαζί, εγώ ή αδερφή μου και μια φίλη μας, μαζί με τα παιδιά τους για ψώνια, όπως και σε άλλα μαγαζιά στη Παλιά Πόλη. Όπως κοιτάζαμε, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για κάτι και βγήκα έξω. Ψώνισε η φίλη μου κάποια πράγματα που κόστιζαν 38 ευρώ.

Της δίνει 50 και της λέει η κυρία στο μαγαζί: Όχι δε το παίρνω. Άλλο δώσε μου.

Βγάζει και αυτή άλλο, της το δίνει και τη ρωτάει: Για πιο λόγο δεν παίρνετε τα χρήματα; Και απαντά ότι δεν έχει τις γραμμούλες. Απαντά η φίλη μου ότι αυτό το χαρακτηριστικό που κοιτάτε είναι στο καινούριο 50ευρο. Εγώ σας έδωσα το παλιό. Τέλος πάντων πήρε το καινούριο και φύγαμε».

 

Η καχυποψία όμως ότι η κα Μήτση με τη φίλη τους διακινούν δήθεν πλαστά χαρτονομίσματα δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων στη συνέχεια:

«Μετά συνεχίσαμε τα ψώνια μας και πήγαμε για καφέ. Ενώ είμασταν στην καφετέρια έρχονται δύο περιπολικά, ένα όχημα της ασφάλειας και δύο μηχανές, Μας περικυκλώνουν και αρχίζουν να μας ζητάνε ταυτότητες και τα χρήματα μας, μπροστά στα παιδιά 9 και 10 ετών, χωρίς να μας εξηγούν τον λόγο. Μετά από επιμονή μας, μας εξηγούν ότι μια κυρία έκανε καταγγελία για μια κοπέλα με ροζ μαλλιά και τατουάζ ότι διακινεί πλαστά χρήματα (χωρίς εγώ να έχω καμία συναλλαγή μαζί της και χωρίς να έχει ελέγξει σε μηχάνημα τα χρήματα της φίλης μου).

Μας πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, μας παίρνουν τα χρήματα, τις ταυτότητες μας, όλα, και βλέπουν βεβαίως ότι ούτε πλαστά είχαμε, αλλά και ούτε κάποιο αδίκημα στο μητρώο μας.

Μας αφήνουν και μας λένε κιόλας, μην πάμε να κάνουμε φασαρία στη κυρία, γιατί είναι πονεμένη επαγγελματίας λόγω covid. Ούτε συγνώμη για την ταλαιπωρία, ούτε για το λάθος τους ότι δεν έλεγξαν πριν κάνουν οτιδήποτε αν ισχύει η καταγγελία».

Όπως τονίζει τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα ήταν σοκαρισμένα και το ένα έκλαιγε κιόλας.

Η περιπέτεια όμως της στυλίστριας δεν τελειώνει εδώ:

«Το βράδυ, ενώ βγήκαμε να φάμε, σε δύο μαγαζιά, ενώ ήταν άδεια, μας έλεγαν ότι είναι ρεζερβέ και μας κοίταγαν όλοι περίεργα. Στο μαγαζί που τελικά κάτσαμε, μας άκουσε ο σερβιτόρος που το συζητούσαμε, και μας είπε ότι μια κυρία έβγαλε βρώμα ότι μια κοπέλα με ροζ μαλλιά κ τατουάζ και η παρέα της διακινούν πλαστά χρήματα. Είναι τραγικό εν έτη 2020, τα μαγαζιά να μην έχουν μηχανήματα, να λειτουργούν με φήμες και ειδικά μια περιοχή που βασίζεται στον τουρισμό να έχει τέτοια στερεότυπα».
 

Ροζ μαλλί και τατουάζ

Τί ήταν όμως αυτό που κίνησε υποψίες για να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα η νεαρή γυναίκα, με την αδερφή της, τη φίλη τους και τα ανήλικα παιδιά; Ζητήσαμε την άποψή της:

ΕΡ. Πιστεύετε ότι η αιτία για όλα αυτά ήταν το εκκεντρικό σας παρουσιαστικό;

ΑΠ. Ναι, ξεκάθαρα. Γιατί έδωσε τη δική μου περιγραφή, χωρίς να έχω συναλλαγή. Γιατί η αστυνομία απευθυνόταν σ΄ εμένα και μόνο. Γιατί στις φήμες που διέδωσε ήταν επίσης η δική μου περιγραφή. Ίσως επειδή είμαι εκκεντρική για κάποιους, αλλά και αυτό ρατσιστικό είναι».

 

Και καταλήγει κλείνοντας την περιγραφή της περιπέτειάς της:

«Λυπάμαι για τη νοοτροπία και εύχομαι να αλλάξουν μυαλά γρήγορα για να πάει μπροστά ο τόπος σας. Είναι πολύ άσχημο να θέλεις να αφήσεις λεφτά σε μια περιοχή και να συμβαίνει όλο αυτό. Πραγματικά λυπάμαι για την περιοχή και για τους καταστηματάρχες, που δεν έχουν τέτοια μυαλά και τους κάνουν κακό οι υπόλοιποι».

Ποια είναι η Μήτση Σιούτα

Η Μήτση Σιούτα είναι στυλίστρια και fashion blogger. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. 

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της έχει συνεργαστεί με μεγάλα περιοδικά μόδας, με το καλλιτεχνικό στερέωμα, με κινηματογραφικές παραγωγές, με τηλεοπτικές εκπομπές και video-clips. Μερικές από τις πιο γνωστές της συνεργασίες, ήταν στα σήριαλ, Mega Channel, “Πολυθρόνα για τρεις”, Antenna “Φίλα τον βάτραχο σου”, Alpha “Να μ’ αγαπάς”. Στον κινηματογράφο, ξεχώρισε με υπέροχες συνεργασίες, όπως “Μόλις χώρισα”,

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια, με υπευθυνότητα και εμπειρία, μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις της, από την σκοπιά του εκπαιδευτικού, σε γνωστή σχολή μόδας, καθώς και ως fashion editor, σε blogs και περιοδικά ( Lipstick, Athens Magazine,κ.α.).

 

 

 

Έχει αδυναμία στα tattoo, στον αθλητισμό, στην μουσική, και στα ταξίδια που έχουν να κάνουν με την δουλειά της.

Τα πλαστά 50ευρα στο Ναύπλιο

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου στο Ναύπλιο με μια άλλη κοπέλα, η οποία σύμφωνα με καταστηματάρχες διακινούσε πλαστά 50ευρα στην Παλιά Πόλη. 

Σε εκείνη την περίπτωση μια άγνωστη γυναίκα, έμπαινε σε καταστήματα, κρατώντας την τσάντα της, φορούσε στην είσοδο τη μάσκα της και ψώνιζε ψιλοπράγματα, μικρής αξίας 3-4 ευρώ. Πλήρωνε με 50ευρα, εισπράττοντας φυσικά τα ανάλογα ρέστα. Με αυτό τον τρόπο έπαιρνε πίσω το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχοντας “ξεφορτωθεί” το πλαστό χαρτονόμισμα. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι υπήρχε πολυκοσμία εκείνη την ώρα στους πεζόδρομους της παλιάς πόλης, δρούσε αστραπιαία με έναν εκ των εμπόρων να αντιλαμβάνεται την απάτη 2-3 λεπτά αργότερα, αφού εκείνη είχε ήδη εξέλθει και απομακρυνθεί από το κατάστημα.

Πρόκειται όμως για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση την οποία έχουν καταγγείλει στην αστυνομία οι καταστηματάρχες και δεν έχει καμία σχέση με την στυλίστρια που έκανε διακοπές στο Ναύπλιο, χωρίς να κρύβεται και χωρίς να εξαφανίζεται.