ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δ. Καμπόσος: Θα τους πεθάνω στα τέλη

Την απαράδεκτη εικόνα με τα ξενοίκιαστα καταστήματα στηλίτευσε μιλώντας σε τοπικό κανάλι ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες που κρατούν τα μαγαζιά τους στο κέντρο ξενοίκιαστα ζητώντας υπερβολικά ποσά, ο κ. Καμπόσος υπογράμμισε ότι, έχει αναθέσει σε ομάδα νομικών του Δήμου να βρουν τον τρόπο να επιβάλει έως 10 φορές ψηλότερα τέλη ώστε να αναγκαστούν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να τα νοικιάσουν.

«Μυρίζει πεθαμένος τόπος» με τα κλειστά μαγαζιά, είπε ο Δήμαρχος και έφερε ως παράδειγμα, κατάστημα 60 τμ στο κέντρο του Άργους το οποίο παραμένει κλειστό γιατί ο ιδιοκτήτης του ζητά 2000 ευρώ μίσθωμα.  

Πέρα από τα υψηλά τέλη ο κ. Καμπόσος σχεδιάζει να επιβάλει στα κλειστά καταστήματα, να κλείνουν τις προσόψεις τους με φωτεινές ταμπέλες με θέματα που θα τους προτείνει ο Δήμος, όπως συμβαίνει σε πόλεις του εξωτερικού.

Θα πρέπει να θυμίσουμε όμως, ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί κεντρικά από την κυβέρνηση η φορολόγηση των ακινήτων που παρέμεναν αχρησιμοποίητα, με το σκεπτικό ότι οι ιδιοκτήτες τους για να μην τα νοικιάζουν θα έχουν εισοδήματα που θα υπερκαλύπτουν τα έσοδα των ενοικίων.

Η προσπάθεια αυτή ναυάγησε, γιατί πολλοί ιδιοκτήτες δήλωσαν τους χώρους αυτούς ως αποθηκευτικούς.