ΚοινωνίαΑρχείο

Άρχισαν τα όργανα στην Πελοπόννησο: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» μαθητή γυμνασίου με το καλημέρα

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί σε μαθητή της Β’ Γυμνασίου στον Πύργο Ηλείας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός, ενώ σε τεστ κορωνοϊού έχουν υποβληθεί και τα άλλα τρία μέλη της οικογενειάς του με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr το κρούσμα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις εντολές που υπάρχουν είναι τα μέτρα που θα ληφθούν να αφορούν το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες ο δήμος Πύργου δεν είχε προβεί σε απολύμανση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο στο σχολείο είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με τις μάσκες, παρά το γνωστό μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τα λάθος μεγέθη.

Το τεστ που έχει υποβληθεί ο μαθητής θα επαναληφθεί για να υπάρξει καλύτερη εικόνα μετά το αρχικό θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή έχουν ενημερωθεί τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσει άμεσα και την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής αναστείλεται η λειτουργία του τμήματος έως την Παρασκευή. Έως τότε θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν το περιστατικό και θα ανακοινωθούν νεότερες αποφάσεις.