ΚοινωνίαΑρχείο

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Όχι κολύμπι, άσκοπες μετακινήσεις και θαλάσσια αναψυχή

Από το λιμεναρχείο Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με επίκεντρο κυρίως τις Δυτικές και Νοτιοδυτικές ακτές τις Πελοποννήσου, που ενδέχεται να επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι παράκτιων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και οι ναυαγοσώστες πολυσύχναστων παραλιών περιοχής αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για την λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και για την ενημέρωση των χρηστών ανωτέρω εγκαταστάσεων και μέσων.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.
(β) Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
(γ) Να μην αποπλεύσουν έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Παρακαλούνται άπαντες να αποφεύγουν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας, την κολύμβηση, τις άσκοπες μετακινήσεις σε παραλιακούς χώρους και την χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσίας μας πραγματοποιείται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2752022974, 2752027022 και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108.