ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δήμοι Ναυπλιέων και Ερμιονίδας συγκεντρώνουν και αυτοί βοήθεια για τους πληγέντες στην Καρδίτσα

Στα βήματα του Δήμου Άργους – Μυκηνών που ήδη με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και τη συνδρομή πολιτών, συγκέντρωσε σημαντική σε όγκο βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς σε Καρδίτσα και Μουζάκι, κινούνται οι Δήμοι Ναυπλιέων και Ερμιονίδας που αμφότεροι ανακοίνωσαν πως συγκεντρώνουν και αυτοί είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός».

Ναύπλιο

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων:

«O Δήμος Ναυπλιέων και ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και με αισθήματα αλληλεγγύης τις δυσκολίες της ζωής που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Εκφράζει τον θαυμασμό του για την καρτερικότητα, την ευψυχία και την υπομονή, αρετές που σπανίζουν στην σημερινή αγωνιώδη ατμόσφαιρα.

Έχοντας λοιπόν προξενήσει με την συγκεκριμένη στάση της, τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μας, αποφασίσαμε να συμπαρασταθούμε σ’ αυτούς τους εκλεκτούς συνέλληνες μας με πρακτικό τρόπο.

Καλούμε ως κάτοικοι του ιστορικού μας Δήμου όλους τους συμπολίτες και κυρίως τους εύπορους, τις επιχειρήσεις, τους παραγωγούς, τους φορείς, τους συλλόγους και όσους έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν κάθε βοήθεια, κυρίως εφόδια (κλινοσκεπάσματα – πετσέτες σε πολύ καλή κατάσταση) και τρόφιμα μακράς διαρκείας, να αρχίσουν από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου να καταθέτουν την προσφορά της ψυχής τους και ότι διαθέτει ο καθένας, στον χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου (συστεγάζεται με το κοινωνικό παντοπωλείο) κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2 μ.μ.»

Ερμιονίδα

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας:

«Ο Δήμος μας αναλαμβάνει την περαιτέρω συσκευασία, αποστολή και παράδοση στους υπευθύνους του δοκιμαζόμενου λαού της Καρδίτσας.

Έχουμε την πίστη ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής, όπως κάνουν κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη.

Διαθέτουμε ότι μπορούμε από τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν το συντομότερο στους συνανθρώπους μας στο Νομό Καρδίτσας. 

Η θεομηνία που έπληξε τις περιοχές του νομού αυτού άφησε πίσω τις κατεστραμμένες περιουσίες και πολλούς ανθρώπους στο δρόμο χωρίς τα υπάρχοντά τους. 

Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη ώστε να τα παραδώσουμε στα χωριά που υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές. Το Σάββατο, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 9:00 έως τις 13:00 στις αποθήκες του Δήμου στην Αυλώνα μπορείτε να πάτε ότι ο καθένας επιθυμεί να προσφέρει.

Τη Δευτέρα το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00 στο χώρο της Αλληλεγγύης, στο Κρανίδι, θα συλλεχθούν και εκεί αντίστοιχα τέτοια είδη.

Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».