ΚοινωνίαΑρχείο

«Πόλεμος» στη Μεσσήνη: Επεισόδια με πέτρες και δακρυγόνα μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ (Video)

Σκηνικό έντασης επικρατεί από το πρωί στη Μεσσήνη μετά τον χαμό 18χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 63χρονο και δύο ανήλικους, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 18χρονο τη στιγμή που φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, στην κοινότητα Πιπερίτσα, του Δήμου Μεσσήνης.

Ειδικότερα, επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στον κόμβο της Μεσσήνης μεταξύ Ρομά που επέστρεφαν από την κηδεία του 18χρονου, με άνδρες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Σπασμένο απορριμματοφόρο στη Μεσσήνη

 

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης ότι αναβάλλεται το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της έντασης, ενώ ζημιές έχει υποστεί και απορριμματοφόρο του Δήμου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο ήδη από τη Δευτέρα, όταν συγγενείς και φίλοι του άτυχου 18χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο αλλά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου κρατείτο ο δράστης.

Σπασμένο απορριμματοφόρο στη Μεσσήνη

 

Σε αυξημένη επιφυλακή ήταν από τη Δευτέρα το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ενώ έχουν έρθει ενισχύσεις από την Αργολίδα και την Λακωνία, καθώς σημειώνονταν επιθέσεις και φθορές σε καταστήματα της πόλης της Μεσσήνης ειδικά στην οδό Μουλαβασίλη από Ρομά που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στο περιστατικό.

Επίσης, ομάδες Ρομά είχαν στήσει «μπλόκα» κι οδοφράγματα σε δρόμους που οδηγούν προς την Μεσσήνη αλλά και στην 7η Επαρχιακή οδό και δημιουργούσαν προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς. 

Δείτε σχετικό βίντεο από το messinialive.gr: